İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Basınla Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yaşar, geçen hafta yerel basınla bir araya geldi. Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan yemekte konuşan Yaşar, Yenişehir’de 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında toplam 10.019 öğrenci, 651 öğretmen, 73 İdareci, 134 diğer personel olmak üzere toplamda 858 personel olduğunu belirten Yaşar, bu personelin 33’ü resmi, 4’ü özel olmak üzere toplam 37 okulda görev yaptıklarını söyledi ve sonrasında, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Mesut Demiray okulun Atölyelerini ve taşımalı öğrenciler için yemek yapılan mutfağı gezildi. Okul Müdürü Mesut Demiray, okulun tanıtımı sırasında yaptığı açıklamalarda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı çalışmalarının, 344 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi, 12 Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi, 54 Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi, 26 Uygulama Anasınıfı öğrencisi,  27 Özel Eğitim öğrencisi toplam 463 öğrenci ve 46 kadrolu 19 görevlendirme toplam 65 personelle ile sürdürüldüğünü belirtti.

Konuşmasını “Okulumuzda 13990 m² arazi üzerine 8540 m² kapalı alanda 4 idari oda, 19 derslik (15 normal derslik, 2 Uygulama Anasınıfı, 5 Özel Eğitim Sınıfı); 10 meslek atölyesi; 2 Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı atölyesi, 4 Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölyesi, 2 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Atölyesi, 1 Muhasebe ve Finansman Atölyesi, 2 Bilişim Teknolojileri Atölyesi, 1 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Atölyesi Laboratuvar 1 öğretmenler odası, 1 rehberlik odası, 600 kitaplı 1 kütüphane, 1 kantin, 1 spor odası, 110 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.” Şeklinde sürdüren Demiray’ın açıklamaları şöyle:

Tüm alanlarda Döner Sermaye İşletmesi kapsamında öğretmen, usta öğretici, aşçı ve öğrencilerimizin katılımlarıyla üretim yapılmaktadır. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı ilçemizdeki 10 merkez okul 7 mahalle (köy) okulları olmak üzere 1072 öğrenciye öğle yemeği hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca sipariş üzerine iftar menüsü, toplantı yemeği, yaş pasta, tatlı v.b. hizmetleri yapılmaktadır. Güzellik Hizmetleri alanımızda erkek ve bayan kuaför atölyelerinde son teknolojik kozmetik cihaz ve malzemelerle her türlü hizmet uygun fiyatla yapılmaktadır.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencilerimiz Nisan-Ekim ayları arasında Antalya’daki kurumsal otellerde stajlarını yapmaktadırlar. Tüm alanlardaki öğrencilerimizin işe yerleşme ve üniversite kazanma başarıları üst derecededir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Basınla Buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.