9 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi 5 Aralık Türk Kadınına seçme seçilme hakkı verilişinin 91.yıl dönümü dolayısıyla seçilmiş kadın muhtarlar Ulucami Muhtarı Yurdanur Ülker ve Hıdırbali Mahallesi Muhtarı Züleyha Beysel’i ziyaret ettiler.
Dernek tarafından hazırlanan basın açıklamasında ise günün anlam ve önemine değinildikten sonra özetle şu ifadelere yer verildi.
“1913’te Kadın Hakları Derneği’nin kuruluşu, 1914’te kadınların üniversite kapılarını zorlayarak içeri girmesi, 1923’te Kadınlar Halk Partisi girişimi ve 1934 Anayasa değişikliği… Bunların hiçbiri lütuf değildi! Hepsi örgütlü kadın mücadelesinin sonucuydu. Tarihi unutturmaya çalışanlara inat biz bu hikâyeyi her fırsatta yüzlerine haykıracağız.”
Atatürk ün de Afet İnan a dediği ‘’Bu hakları sanmayın ki size bir lütuf olarak veriyoruz .Bu hakları siz bileğinizin hakkı, alnınızın teriyle alıyorsunuz.. Sözleri çok önemli.
Bugün de hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde kadınlar haklarına ulaşmak için hala büyük mücadeleler vermeye devam ediyorlar.
Siyasette kadın temsil oranları hâlâ utanç verici seviyelerde olmaya devam ediyor., Kadınları vitrin süsü olarak görüp, listelere göstermelik yazarak sonra susturanlar hala siyasetin hakim çoğunluğunu oluşturuyor.
Yalnızca siyasette değil sosyal hayatta ve iş hayatında da kadınlar yine ağır baskılar altında. .İşsizlik, ekonomik sorunlar yine en çok kadınları etkiliyor. Ama kadınlar dün olduğu gibi bugün de yılmadan, korkmadan hakları olanı almak adil ve eşit bir yaşam oluşturmak için mücadeleye devam edeceklerdir.