Şişecam Grevine Yasak geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kristal-İş Sendikası’nın, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi’ne (ŞİŞECAM) bağlı işyerlerinde başlattığı grev, Bakanlar kurulu kararıyla “Genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu” olduğu gerekçesiyle, 2 ay süreyle ertelendi. Şişecam işçileri, Ücret zammı, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerinin uygulanması ve rapor alan işçilerin maaşında yapılan kesintiler nedeniyle 20 Haziran günü grev kararı almıştı.

Resmi Gazete ’de yayımlanan kararda, “Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketine bağlı işyerlerinde Kristal-İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırılmıştır” denildi.

Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ise yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, iptal kararı ile demokrasi ve sendikal haklara saygı duymadığını ortaya koyduğunu söyledi ve  “İptal davası açacağız” dedi.

Açıklama şöyle:

“Pencere ve otomobil camı, çay ve su bardağı ile meşrubat şişesi üreten fabrikalarda uygulanan grevin milli güvenlik ve genel sağlığı bozucu olduğunu iddia etmek akılla, mantıkla, hukukla ve bilimle bağdaşmaz. 5 bin 800 işçinin ve onların ailelerinin taleplerini dikkate almayan hükümet, işveren örgütlerinin taleplerini derhal yerine getirmiştir. Hükümet, bu kararıyla anayasal hakkımızı çiğnemiştir. Sendikamızla masada müzakere etmek yerine hükümetin ve 12 Eylül ürünü yasaların arkasına saklanan Şişecam’a şunu hatırlatmak isteriz ki, o fabrikalarda grevimizi ertelettiğiniz hükümet üyeleri değil cam işçileri çalışacak. Cam işçisi birlik ve disiplin içinde haklarını aramaya devam edecektir.

Gerek toplu sözleşme taleplerimiz ve gerekse grev sırasında hukuksuz bir biçimde işten atılan üyemiz Tamer Balcı’nın işine dönmesi için cam işçisi bütün gücünü kullanacaktır. Bu karara karşı sessiz kalmayacağız. Cam işçisi, hukuksuz ve gayrimeşru grev erteleme kararına karşı meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır. Bu karara karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şişecam Grevine Yasak geldi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.