Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

s.151

1982 yılının bir cumartesi gününe ait bu fotoğraf Manifaturacılar Aralığı (Ahmetefendi Çarşısı) başında çekilmiş. Kardan adamın mimarlığını küreklerle yapan rahmetli Sami Köyçay ile Halit Oruç. Bu kareyi çeken Foto Esenkal Hasan Baba’yı da (Karahan) rahmetle anıyorum. Fotoğrafımızı arşivimize kazandıran sayın Nurşen Menteşe, genç yaşta kaybettiği eşi Adnan Menteşe’nin son çekilmiş fotoğrafı olduğunu belirtiyor.

Fotoğrafta Bulunanlara Gelince:

Ayaktakiler soldan sağa sırayla: Gömlekçi Hasan Sever, Bülent Hamdi Cingil (Önceki Belediye Başkanımız), eski sarraflardan Kâzım Söğüt, Hacıveysellerin Halit Beysel, Keresteci merhum Adnan Menteşe, hafif eğilmiş olan Sanayi Çarşısı’ndan Yağcı Zeki Salcı, o zamanlar akaryakıt bayii olan Halit Oruç, eski sarraflardan Necmettin Gençalp, arkalarında sarraf merhum Sami Köyçay, kasketli olan manifaturacı Necdet Öztürk’ün tezgâhtarı Rafet Erk, diğer kasketli Cingillerden merhum Ali Cingil, itfaiyeci Bilal Çetin, Yusuf Elagöz, Akbank emeklilerinden Adil Çolpan,

Oturanlar ise yine soldan sağa: Vardar Pastanesi’nin sahibi Ramis Vardar, Halıcı Abdurrahman Kaya, merhum Osman Günece, Halit Beysel’in elemanı Keşanlıların Salih Geyik, merhum Erdoğan Günece ve eski zirai ilaç bayilerinden Karacaalili İbrahim Turhan.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.