Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydoğdubey’in Bu Sınıfı Aynı Zamanda Lisenin De İlk Mezunları Olacaklar

                            Bu fotoğrafa şöyle soldan sağa doğru bir bakacak olursak: (Ayaktakiler) Ruhi Çakıroğlu, Serap Özdemir, Mehpare Tüzün, Mahmure Günece, Müşerref Büyükkardeşler, Nezahat Koşar, Sevgi Günak, Fatma Beysel, Nebahat Koşar, Aysel Köse, Meral Öztarıman, Ayten Er, Zerrin Karatuğ. (Oturanlar) Salih Leblebici, Süreyya Ayaz, Haluk Başer, İsmail Kaya,  Rafet  Ata,  Ahmet  Arlanoğlu, Orhan Oruç, Kamil Öz ve önde oturan ise Sadi Leblebici’dir. (Kamil Öz’ün albümünden) Bu günkü Total Akaryakıt istasyonunun olduğu yerde Millet Bahçesi Parkı vardı. İşte o yıllarda piknik alanı olarak kullanılan bu mekanda Aydoğdubey İlkokulu 1964-65 dönemi mezunları Öğretmenleri Celal Doğan ile birlikte görülüyor. İlkokulu bitirip,  Yenişehir Ortaokulu’na devam edenler; 1968 yılında açılan Yenişehir Lisesi’nde öğrenimini sürdürüp, lisemizin ilk mezunları olmuşlardır. Bu fotoğrafa şöyle soldan sağa doğru bir bakacak olursak:
(Ayaktakiler) Ruhi Çakıroğlu, Serap Özdemir, Mehpare Tüzün, Mahmure Günece, Müşerref Büyükkardeşler, Nezahat Koşar, Sevgi Günak, Fatma Beysel, Nebahat Koşar, Aysel Köse, Meral Öztarıman, Ayten Er, Zerrin Karatuğ.
(Oturanlar) Salih Leblebici, Süreyya Ayaz, Haluk Başer, İsmail Kaya, Rafet Ata, Ahmet Arlanoğlu, Orhan Oruç, Kamil Öz ve önde oturan ise Sadi Leblebici’dir. (Kamil Öz’ün albümünden)
Bu günkü Total Akaryakıt istasyonunun olduğu yerde Millet Bahçesi Parkı vardı. İşte o yıllarda piknik alanı olarak kullanılan bu mekanda Aydoğdubey İlkokulu 1964-65 dönemi mezunları Öğretmenleri Celal Doğan ile birlikte görülüyor.
İlkokulu bitirip, Yenişehir Ortaokulu’na devam edenler; 1968 yılında açılan Yenişehir Lisesi’nde öğrenimini sürdürüp, lisemizin ilk mezunları olmuşlardır.

1966’yı 1967’ye Bağlayan Yılbaşı Gecesinin Mütevazı Eğlencesi

gecmis2
Bu fotoğraf yaklaşık yarım asırlık. 1966 yılını 1967 yılına bağlayan yılbaşı gecesi. O yıllarda öyle şimdiki gibi fantastik yılbaşı geceleri kutlamaları yoktu. Bazı seçkin aileler dışında evlerde bile yılbaşı kutlaması nedir bilinmezdi. İşte o geceden bir görüntü, mütevazı bir masa ve Mütevazı bir yeni yıl karşılaması anı.
Yer: Kütüphane Sokaktaki Veli Baba’nın Yeri(Veli Baba’nın asıl adı İsmail Hakkı As).Yer ise şimdiki Ömür Izgara’nın olduğu mekân. Bir-iki ufak masa ve boydan boya Amerikan-Bar stilinde bir zevk mekânı. Yenişehir’deki bulunan sayılı birkaç yerden biri ve genellikle müdavimleri geliyor. Masada bulunan müdavimlerden bugün yaşamını sürdüren yok.
Soldan baştaki Çeşmeci Burhan. Yenişehir Gençlerbirliği’nin geçilmesi zor savunma oyuncusu. Pancar Dairesi’nin şoförü. Aynı zamanda enfes yağlı boya manzara resimleri yapan amatör bir ressam. Son yıllara kadar tabloları birçok işyerinin süsü olarak duruyordu.
Onun yanında gönlü bu alemlerle barışık biri. Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Bedri Güner. Yanında yılbaşı kutlaması için bira şişesine mum dikmeye hazırlanan Yenişehir’in oldukça renkli simalarından biri. Fiskos Halit (Akdümbek).
Yanında oturan kişiden ödünç alınmış bir kravat ve o yıllarda moda olan Öztürk Serengil şapkalı kişi Yenişehir gazetesinin kurucularından Mustafa Bilgiç. En sonda yine o yıllarda Yenişehir’in renkli kişilerinden biri. Savcı Katibi Hüseyin Şener.
Arkada ayakta dikilen ise mekânın çalıştırıcılarından Metin As(Üçyıldız Metin). Şimdilerde Bursa’da elektrikli ev aletleri pazarlaması işi ile uğraşıyor. Yanındaki işletmenin elemanı Demir Ali(Bursa’da Lokantacı). Arkada ağzında sigara olan kişi halen İstanbul’da bulunan Babasultanlı Ömer. Bir varmış, bir yokmuş. Giden yıla güle güle, gelene hoş geldin denmiş ve gece öylece noktalanmış. Kaynak: Yenişehir Gazetesi

gecmis

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.