14 Yılda Yenişehir’e Ne Kazandırdınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

screenshot_1

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Necdet Sert, geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, 14 yıllık AKP iktidarını değerlendirdi ve “hükümet olan da sizdiniz, Yenişehir’i yöneten de. 14 yılda Yenişehir’e ne kazandırdınız” diye sordu.

Konuşmasını, “Yenişehir AKP’nin ilk belediyesi olmasına rağmen 14 yıldır yerin altında eşinmekten başka bir şey yapmadı. Yazın tozdan kışın çamurdan kurtulmadı. Altepe, bile itiraf etti. Yenişehir’in köy görünümünde olduğunu söyledi. Altepe bunu söylerken 12 yıldır AKP’li bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini unuttu. Aynı Altepe, yine yerel seçimler sırasında bu durumun değişeceğini ve Yenişehir’in uçacağını söyledi ama Yenişehir insanı yerel seçimler öncesini arar hale geldi” Diyerek sürdüren Sert, Başkan Süleyman Çelik’i ise Altpe’nin her dediğini tekrar etmekten başka bir işe yaramadığını belirtti.

Yenişehir’de belediyecilik adına iyi yapılan hiçbir iş yok. Sokaklar otopark oldu. Kim nereye ve nasıl isterse oraya park ediyor. Trafik işlemez durumda. Yenişehir, komşu ilçeler ile değil köylerimiz ile bile kıyaslanmıyor artık” Diyen Nejdet Sert, kapalı Pazar yerini, yıllardır yeri bile belirlenemeyen hastane inşaatının ne olduğunu sordu ve “Bizler Yenişehir’de hastane yeri ararken bu süre içinde İznik’e ikinci hastane yapıldı. İnegöl sadece birkaç yıl içinde 2 hastaneye birden kavuştu. Çevre ilçelerde yıllar önce yapılan ve eskiyen pazaryerleri yerine yenileri yapıldı” dedi.

Konuşmasını, “Hani Bursa’da ne olacaksa Yenişehir’de o olacaktı. Hani Yenişehir köy görüntüsünden kurtulacaktı. Hani Yenişehir uçacaktı. Hani Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Altepe’nin arkadaşıydı. Hani Altepe’nin Yenişehir’i uçuracak projeleri vardı.”şeklinde sürdüren Sert, Geçen ay yapılan biber festivaline de değindi.

Biber festivallinde olmayan şey biber ve biber üreticisiydi. Biberin yerine sözde festivalde traktörler ve modifiye araçlar sergilendi.” Diyen Sert,  Üreticinin biber de dahil ektiği hiçbir üründen para kazanamadığını belirtti.

Üreticinin, her yıl bir sonraki yılın daha iyi olacağına inanarak çalıştığını ama durumunun her yıl daha da gerilediğini anlatan sert, AKP iktidarının tarım politikasının küçük üreticiyi bitirdiğini ve bu dönemde hem tarımın hem hayvancılığın şirketleştiğini iddia etti.

İlçemizde üretilen ürünlere katma değer katacak sanayinin getirilmesi, gerektiğini savunan Sert, Festivallerde yapılması gerekenleri anlatırken, “Yenişehir’de üreticinin sorunları konuşulmuyor. Festivalde bile dile getirilmiyor. Tarım ve hayvancılık organize sanayi bölgesi kurulması konuşulmuyor. Sözüm ona sebze meyve halimizin ne olacağı konuşulmuyor.” Dedi ve Üreticinin tüm sorunlarının temelinde AKP iktidarının olduğunu söyledi.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Necdet Son olarak da Yesaş’ı sordu. İşin üretim aşamasında 6 kişinin çalıştığını belirten Sert, muhasebe ve yönetim kadrosunda kaç kişinin istihdam edildiğini merak ettiklerini söyledi ve “Başkan Çelik bunu mutlaka açıklamalıdır” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
14 Yılda Yenişehir’e Ne Kazandırdınız?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.