ADD Cumhuriyet Coşkusunu Köye Taşıdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şubesi, bir ilke imza attı ve Cumhuriyetin 91. Yılını Alaylı Köyü’nde kutladı. Önceki haftalarda geniş kapsamlı olarak duyurusu yapılan kutlama programı, geçen hafta planlandığı gibi gerçekleştirildi.

Alaylı’daki törene, Kaymakam Saüleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, MHP Meclis üyeleri, İYSİAD Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Yenişehir Demirciler Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Yenigün mahallesi muhtarı Mehmet Özkemer ve çok sayıda misafir katıldı.

Kaymakam Süleyman Yılmaz ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik, törende yaptıkları kısa konuşmalarda, Cumhuriyet kutlamalarının önemine değindiler. Kaymakam Yılmaz, özellikle Yenişehirlilerin bu kutlamaları herkesten daha çok hak ettiğini belirtti ve defalarca işgal edilmiş bir yörede burada yaşayan hemen herkesin ya şehit ya da gazi yakını olduğunu belitti.

Konuyla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Hüseyin Şentürk, “ 60 köyümüzün 52 tanesinde okullarımız taşımalı sistem kapsamına alında ve bu köylerimizde ulusal bayramlarımız kutlamaz hale geldi. Bu nedenle bizler her yıl bir başka köyümüzde Cumhuriyet bayramımızı ve diğer ulusal bayramlarımızı kutlama kararı aldık.” Dedi.

Alaylı köyünde yapılan kutlama programına nasıl hazırlandıklarını anlatırken, “ Yenişehir’de faaliyet gösteren ve sayıları 45’i bulan siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ile meslek örgütlerinin tamamına bu düşüncemizi anlattık. Yenişehir kamuoyunda konuşulur hale getirilmesini sağladık. Son anda kamuoyunda yayılan, “Cumhuriyet kutlamaları iptal edildi” haberlerine rağmen önemli sayılacak bir katılımla Alaylı’da ilk Cumhuriyet kutlamamızı gerçekleştirdik. İlk olması nedeniyle bazı organizasyon eksikleri yaşandı ama bizler, yapılan işten büyük heyecan duyduk ve çok zevk aldık” diyen Şentürk, başta Alaylı Köyü muhtarı Nihat Türkyılmaz ve Alaylı sakinleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e ve belediye personeline katkılarından dolayı teşekkür eden Şentürk, Kaymakam Süleyman Yılmaz’ın törene katılmasını değerlendirirken  “ Kaymakamımız Süleyman Yılmaz, heyecanımıza ve coşkumuza ortak oldu, bu da bizleri memnun etti. Kendisine derneğim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Alaylı’daki tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri ve halk oyunları ekibi gösteri yapıldı. Tam bir bayram yeri olarak hazırlanan Alaylı köy meydanında katılanlara simit ve ayran ikramı yapıldı. Törende ayrıca Yenişehir Belediyesi İkram çeşmesinden limonata ikram edildi.

Cumhuriyet coşkusu salonda devam etti

Alaylı Köyü’nde gerçekleştirilen cumhuriyet kutlamasının ardından aynı günün akşamında yine Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel Cumhuriyet yemeği büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Yenişehir Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Cumhuriyetin 91. Yılı nedeniyle hazırlanan ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programı akşam yapılan coşkulu Cumhuriyet yemeği ile tamamlandı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan dernek başkanı Hüseyin Şentürk, Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerlerine atıf yaptığı konuşmasında, bu kazanımların her geçen kaybedildiğine dikkat çekti ve Atatürk ve cumhuriyet konusundaki hassasiyetimiz geniş halk kesimlerine anlatılması gerektiğini belirtti.

Konuşmasını, “ Karamsar değiliz. Umutsuz hiç değiliz. Mücadeleden kaçmadık, kaçmayacağız. Söz veriyor ve ant içiyoruz ki, Atatürk’ün kılavuzluğunda,  mücadeleye devam edeceğiz.” Diyerek sürdüren Şentürk, coşkumuzun kaynağı dediği 10. yıl marşına eşlik etti. Yemeğe katılan kalabalık 10. Yıl marşıyla başladığı coşku, yemek süresince sürdü.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ADD Cumhuriyet Coşkusunu Köye Taşıdı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.