Yenişehirli Yazar Nazmi Şentürk’ün 8. Kitabı “Cumhuriyetin İlk Günleri Gibiydi Yüzün ” Geçen Hafta Okurlarıyla Buluştu.
Bir süre ara verdiği yazma çalışmalarına yaklaşık 2 yıl önce "Kula Minnet Eylemem" adlı kitabıyla yeniden dönen Yenişehirli yazar Nazmi Şentürk’ün Haziran 2017’de çıkan 2. Kitabı “Ben Kalender Meşrebim Ama Güzel Çirkin Ararım”, Eylül 2017’de yayınlanan 3. kitabı “Gölge Etme Başka İhsan İstemem”, Kasım 2017’de yayınlanan “ Batı Bizi kıskanıyor”, Ocak 2018’de yayınlanan 5. Kitabı “Godot Gelmeyecek”, 6. Kitabı “Hükümdar Yol Vermeden Eşkıya Kervan Basamaz” ile yazarın 7. kitabı “Korkunun Gözleri Çoktur” dan sonra 8. Kitabı “Cumhuriyetin İlk Günleri Gibiydi Yüzün” geçen hafta okurlarıyla buluştu.
Öğretmen yazarlarımızdan Nazmi Şentürk’ün 7. kitabı “Cumhuriyetin İlk Günleri Gibiydi Yüzün ” ” adlı son kitabı yine Cinius Yayınlarından çıktı. Yazarın diğer 7 kitabı gibi bu kitabını da aralarında Sözcü Kitabevi, Oda Kitap, D&R, Eganba, Kitap Store, Nobel Kitap, Kitap Yurdu, Idefix gibi çok sayıda kitapevi ile internet sitesinden temin etmek mümkün.
Yenişehirli Yazar Nazmi Şentürk, “ Cumhuriyetin İlk Günleri Gibiydi Yüzün ” Adlı Son Kitabı ile ilgili giriş bölümünde şunları söylüyor:
Kitabıma ad olarak seçtiğim, “Cumhuriyeti İlk Günleri Gibiydi Yüzün” adlı dize İlhan Berk’e aittir. Şairin, “Üç Kez Seni Seviyorum Diye Uyandım” adlı şiirinden alınmıştır.
Dünyayı yaşanılır kılan bilim insanları, sanatçılar ve özellikle şairlerdir. Biz susmamayı, korkmamayı, direnmeyi, boyun eğmemeyi, kula minnet etmemeyi onlardan öğrendik.
Düşünen, sorgulayan akıl ve duygu insanlarını susturmak için çok uğraştınız; sürdünüz, gözaltına aldınız, hapsettiniz, katlettiniz ama başaramadınız. Başaramayacaksınız.
Biz, onların zekâ ve duygu yüklü şiirlerinden, yaratıcılıklarından etkilendik. Acılara ve zulümlere o şiirler sayesinde kafa tuttuk.
Gerçek şairler olmasaydı sömürücülerin, dincilerin, hırsızların, yalancıların, diktatör bozuntularının, cahillerin zulmü altında köpekleşirdik.
Bu kitap bir şiir antolojisi değildir. Öyle olsaydı şiir antolojilerinde bulunması gereken özelliklere dikkat ederdim.
Ben sadece sevdiğim şiirleri sizlerle paylaştım; hepsi bu.
Bu şiirlerde; yoldaşlarımız, mahcup ve mahzun bakışlı insanlarımız, emekçilerimiz, aydınlarımız, sanatçılarımız, gençlerimiz, ölümü göze alan ama pes etmeyen yiğitlerimiz vardır.