29 Ekim Kadınları’ndan “karma eğitim” tepkisi:

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Yenişehir Şube Başkanı Serpil Kayar tarafından basınla paylaşılan açıklamada karma eğitime yöneltilen saldırılara tepki gösterildi ve "Karma eğitime sahip çıkmak herkesin sorumluluğu" denildi.

Açıklama özetle şöyle:

Kısa bir süre önce ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi) ile ilgili olarak dikkat çekmeye çalıştığımız tehlikeler, ne yazık ki her geçen gün yeni bir örnekle ülke gündemimizde yer alıyor. Seçimlerin hemen ardından başlayan bilimsel, laik eğitim ve kadının insan haklarına yönelik gerici öneriler, kaygılarımızı gün geçtikçe daha da artırıyor.

Bir Ülkenin Milli Eğitim Bakanı, bir avuç kesimin değil, bütün bir ülkenin yurttaşlarının bakanıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Kanuna göre de, yöneticilere tek yol gösterici: “Bilimdir.”…

Bugün, bir yandan ağır bir ekonomik yükün altında ezilen insanlarımız, çağ dışı öneri ve uygulamalarla, özgür düşünceye getirilen yasak ve özellikle muhalif basın üstündeki baskılarla bunalmış durumdadır. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın üzerinde yoğunlaşan ve geleceğimizi karartan bu gündem, “Laik, Demokratik, Adil Cumhuriyet” özlemlerimiz üzerine kara bir bulut gibi çökmek üzeredir. Mevcut iktidarı, geniş halk kesimlerinin sesine kulak vermeye, Anayasa ve yasalara uymaya davet ederken ülkesini seven bütün insanlarımızı da bu anlayışlara karşı daha duyarlı olmaya ve yan yana birlikte demokratik mücadeleyi çoğaltmaya davet ediyoruz. Bilimin ışığının sönmesine izin vermeyeceğiz.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
29 Ekim Kadınları’ndan “karma eğitim” tepkisi:
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.