48 öğrenci üniversiteli oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile açılan ücretsiz Üniversiteye hazırlık kurslarına katılan 64 öğrencinin tamamı sınavı kazandı. 48 öğrenci ise tercihlerini yapıp üniversiteli oldular.

2 öğrenci Tıp, 1 öğrenci Diş Hekimliği, 1 öğrenci ise eczacılık tercihi yaparken, listede Mühendislikten turizme, edebiyattan, çocuk gelişimine kadar geniş bir bölüm var.

Sonuçların belli olmasından sonra kazanan öğrencileri ve ailelerini tek tek ziyaret ederek kutlayan Başkan Aydın, yaptığı açıklamada, “Yenişehir’den bu yıl 800 öğrencimiz üniversite sınavına girdi. Belediyemizin açtığı kursa katılan 64 öğrencimizin tamamı bir yüksek öğretim programına tercih hakkı kazandı. Bunlardan 7’si sayısalda ilk 50 bin, 11’i sözelde ilk 100 bine girmeyi başardı.”dedi.

Kaymakam Rahmi Köse ile birlikte LGS sınavında %5’lik dilimde dereceye giren öğrenciler ile tarihi belediye binasında bir araya gelerek, başarılı gençlere hediyelerini veren Başkan Aydın, burada gençlere “Bizim matematiğimizdeki en büyük değer, coğrafyamızdaki en güzel iklim, Türkçemizdeki en özel kelime sizsiniz.” Diye seslendi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
48 öğrenci üniversiteli oldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.