92. Yılda Coşkulu Kutlama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cumhuriyet

Cumhuriyetin 93. yılı nedeniyle hazırlanan kutlama programı, 28 Ekim Cuma günü saat 12.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Aynı saatlerden itibaren tüm resmi daireler ile özel işyerleri bayraklarla donatıldı.

Anıt önündeki resmi programın ardından CHP Yenişehir İlçe Teşkilatı ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert, burada yaptığı kısa konuşmada, Cumhuriyet coşku ve heyecanının 93 yıldır devam ettiğini söyledi ve bu heyecanın hiç eksilmeden sonsuza kadar süreceğini ifade etti.

cv7apz0wyaac2ye

Hazırlanan kutlama programı,29 Ekim günü saat 10.00-10.30 arasında İlçemiz Kaymakamı makamında tebrikleri kabul etti. Tören alanı olan Atatürk Anıtı önünde başladı. Yenişehir halkı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili hazırlanan kutlama programı başından sonuna kadar büyük bir ilgiyle izledi.

Kaymakam, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramı kutlamasından sonra saygı duruşu, ardından İstiklal marşımız okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı İlçemiz Kaymakam’ı Abdullah Çiftçi yaptı.

 Kaymakam Çiftçi, yayınladığı Bayram mesajında,  “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde destan yazarak kazandığımız Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Cumhuriyetimizin, 93. Yılını kutlamanın sevinci ve gururunu yaşamaktayız. Birlik ve beraberlik içerisinde, kendinden emin adımlarla ilerlemeye devam eden Türkiye Cumhuriyeti, bölgesindeki bütün mazlum milletler için umut ve örnek olmaya devam edecek ve ebediyen yaşayacaktır. Bu vesile ile; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor ve Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” Dedi.

Kutlama programı; okunan şiirler, kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserin okunması ile devam etti. Çeşitli gösterilerle süren program, atletizm, resim, şiir vb yarışmalarda dereceye girenler için yapılan ödül töreni ile sona erdi. Tören geçişinde Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından şeref tribününden geçiş erkanı selamladı.

Kutlama programı 29 Ekim akşamı yapılan Cumhuriyet yürüyüşü ile tamamlandı. Derviş Eroğlu Bulvarından başlayıp Atatürk Anıtına kadar yapılan yürüyüşe ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamaların İlgi Odağı Şahinler Oldu

14826290_1525973604085584_23959873_n

Geçiş töreninin en ilgi çeken ismi yine Necdet Şahin oldu. Bu tür kutlamaların vazgeçilmez ismi Şahin, geçişe ayçiçeği dolu römorkuyla katıldı. Gerek traktörünü gerekse römorkunu bayrak ve Atatürk posterleriyle donatan Şahin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicilere ayçiçeği ikram etti.

“Yenişehir Üretiyor, Türkiye Tüketiyor” pankartıyla bayram kutlamasına özel bir çeşni katan Şahin’in eşi de traktörün üstünde, hayat arkadaşının yanında yerini aldı. Geçiş süresince tüm katılımcılara özel paketler halinde hazırlanmış ayçiçeği ikram eden Bayan Şahin’in bu çabası büyük ilgi ve takdir gördü.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
92. Yılda Coşkulu Kutlama
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.