ADD: 24-31 Ocak günleri “Adalet ve Demokrasi Haftası”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADD Yenişehir Şubesi, 24 Ocak 1993’te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak–31 Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ olmasına karar verildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu haftanın önemi hatırlatıldı ve “31 Ocak 1990 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti “laik hukuk” ve “laik eğitim temeline dayanmadıkça çağdışı kalmaya ve sonunda bağımsızlığını hatta varlığını yitirmeye mahkumdur” diyerek yollara düşen ADD kurucu genel başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy katledildi. Ardından laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu, “İslam’da Örtünmek Zorunlu Değildir” diyerek din sömürücülerine savaş açan Doç. Dr. Bahriye Üçok katledildi. 24 Ocak 1993 günü ise Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, ben Antiemperyalistim diyerek yazılarıyla, konferansları ve kitapları ile Türkiye’nin uyanık kalması için mücadele eden, aydınlanmasının en önemli değerlerinden birisi olan Gazeteci-Yazar- Hukukçu Uğur Mumcu katledildi.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, Uğur Mumcu’nun 4 Şubat 1981 tarihli yazısından alıntılar da yer aldı. ‘İsterler ki susalım; isterler ki yazdıklarımızın hiçbiri, hele bu dönemde yazılmasın. Bunun içindir ki, bizleri susturmak için türlü yollara başvururlar. Bizleri susturmak için başvurdukları ve ellerine yüzlerine bulaştırdıkları sinsi girişimleri ile ilgili ipuçları ellerimizdedir! Bunu da bilir, bunların açığa çıkmaması için köşelerinde kıvranıp dururlar. Evet yazacağız, susmayacağız. Bütün yolsuzlukları, kaçakçılıkları, pislikleri, cinayetleri tek tek sergileyeceğiz.’diyen Uğur Mumcu’yu Ölümünün 20. yılında Anarken bir kez daha haykırıyoruz. Bizler de susmayacağız. Ne Uğur Mumcu’yu ne Muammer Aksoy ve diğerlerini unutmayacak, unutturmayacağız.”denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ADD: 24-31 Ocak günleri “Adalet ve Demokrasi Haftası”

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.