AKP’li Başkana suç duyurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil, AKP Silivri belediye başkanı Dilek Demiral’ın “Çanakkale’deki Düşmanla, Gezi’deki Aynıdır” ifadelerinin de yer aldığı açıklamasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Cingil, dilekçesinde, “şahsım ve milyonlarca yurttaş adına, AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral hakkında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve İftira suçlarından suç duyurusunda bulundum.” Dedi.

 Cingil’in açıklaması şöyle:

AKP Silivri Gençlik Kolları tarafından organize edilen anma programında konuşma yapan, AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, “… Bunlar yıldılar mı, yılmadılar. Bunlar yine geldiler. Bunlar o gün toplan tüfekle gelmediler. İşte bizim ekonomimizi alt etmek için… Bunlar yakın zamanda Gezi Olaylarıyla Taksim’e geldiler değerli gençler. Taksim’de Vardı Bu Düşman. O Düşman Oradaydı … İşte Onlar O Çanakkale’de Bizi (Topraklarımızı) Almaya Gelen Ve O Gün Alamayan İnsanlardı …” şeklinde açıklamalarda bulunmakla, “Çanakkale’deki Düşmanla, Gezi’deki Aynıdır” ifadesini kullanarak; “O Zaman Alamadıklarını Şimdi Almak İçin Yeniden Geldiler” demek suretiyle, demokratik hakkını kullanan ve sadece gasp edilen hakları için mücadele etmek ve bu uğurda Anayasa’dan kaynaklı birtakım taleplerde bulunmak için Anayasa ve yasaya uygun toplantı ve gösteri yürüyüşü yapan, başta Şahsım, ailem, arkadaşlarım ve milyonlarca yurttaşımıza, (Çanakkale’de Ülkemize Saldıran) “Düşman” Diyerek suç işlemiştir.

Gezi Eylemleri, hiçbir surette, ülkenin bağımsızlığına kast etmiş düşmanca eylemler olmamakla beraber, Şüpheli AKP İlçe Başkanı da dahil hiçbir kimsenin demeye cesaret edemeyeceği gibi, ne şahsıma ne de milyonlarca yurttaşa kimse “düşman” diyemeyeceği gibi, “Çanakkale’de saldıran düşman kuvvetleri” ibaresi de kullanılamaz.

Hele ki, kadın, çocuk ayırt etmeden, yüz binlerce vatan evladımızı, bu toprakların insanlarını öldürenlerle, ne şahsımı ne de milyonlarca insanı hiç kimse aynı kefeye koyma “gafletine” düşemez.

Belirtmek gerekir ki, Çanakkale ile bir karşılaştırma yapılacaksa, gezi eylemlerindekiler, ancak ve ancak Çanakkale’de emperyalizme, faşizme, baskıya, zulme, işbirlikçilere karşı savaşan Çanakkale’nin evlatları ile eşleştirilebilecektir.

Bu sebeplerle, şahsım ve milyonlarca yurttaş adına, AKP Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral hakkında Hakaret, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve İftira suçlarından suç duyurusunda bulundum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Başkana suç duyurusu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.