AKP’nin naylon üye skandalında hukuki süreç devam ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin her tarafından AKP’ye habersiz üye yapılma haberleri geliyor. AKP Yenişehir İlçe Teşkilatı’nda hem AKP’ye hem de CHP’ye üye otuzun üstünde isim tespit edildi. AKP’ye kendi bilgisi dışında üye yapılan CHP’li Onur Cingil başlattığı hukuk mücadelesi devam ediyor.

Siyasi Partiler Kanunu’na göre, ‘Kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz. Aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır’ hükmünden yola çıkılarak, üyeliklerine son verilen CHP üyesi Yenişehirli Avukat Onur Cingil, hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Süreçle ilgili olarak, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapmış olduğum yazışmalar neticesinde, en sonunda üyelik formumu göndermeseler de ve hatta olmadığını iddia etseler de, üyelik durumum ile ilgili net bilgileri içerir bir belgeyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekili imzası ile tarafıma gönderdiler.” Diyen Cingil, Yenişehir cumhuriyet savcılığına yaptığı başvuru ile ilgili bir gelişme olmadığını ifade ediyor.

Cingil, Cumhuriyet Başsavcılığı’na TCK Md. 204 yani Resmi Belgede Sahtecilik suçu ile TCK md. 281 Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan hem AKP Genel merkezini hem de Yenişehir ilçe teşkilatı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Son olarak, hukuki sürecin devam ettiğini, konunun takipçisi olduğunu belirten Cingil,  “AKP 2007 yılında beni üye yapmış. Bu husus tescillendi. Geriye bunun iradem dışında ve suç kastı ile işlendiğini ispatlamak ki bunu aslında kamu adına Cumhuriyet Başsavcılığı yapması gerekir.” Diyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’nin naylon üye skandalında hukuki süreç devam ediyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.