Altepe Açılışlar İçin Geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBB Başkanı Recep Altep ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik, geçen hafta bir dizi açılış gerçekleştirdi. Programda ilk olarak, yaklaşık 2 yıl önce amansız bir hastalık sonucu vefat eden, Belediye Meclis Üyesi Sertaç Dübek anısına, Kurtuluş Mahallesine yapılan Sertaç Dübek Parkı törenle hizmete açıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan park açılışında, merhum Sertaç Dübek’in babası Nurettin Dübek bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Daha sonra Kurtuluş Mahalle Muhtarının da yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Belediye Başkanı Süleyman Çelik bir konuşma geçekleştirdi.

Merhum Sertaç DÜBEK’e Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Başkan Çelik; “İhalesini gerçekleştirerek yapımına başlanan, Ulucami, 100.Yıl, Yenigün ve Kurtuluş olmak üzere toplam 4 mahallemizde, 6 adet parkın 700.000 TL bedelle ihalesine çıktık ve bugün, 4655 m²’lik, Kurtuluş Mahallesi Sertaç Dübek Parkımızı, hamdolsun halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu parkımızla birlikte 181 m² Gökgöz Meydanı Parkı, 234 m² Hacı Arif Bey Parkı, 1315 m² Dönence Sokağı Parkı, 1816 m² Cihan Sokağı Parkı, 614 m² Sarı Çiğdem Sokağı Parkını da bu törenimizle, siz değerli halkımızın hizmetine, BBB Başkanım Recep Altepe ile birlikte sunmuş oluyoruz. Değerli Dava Arkadaşım, Sertaç Kardeşimin adının, böyle anlamlı projede yer almasından büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.

Parkın açılış töreninde konuşan BBB Başkanı Recep ALTEPE ise merhum Sertaç DÜBEK’e Allah’tan rahmet dileyerek, “bu bir vefa örneğidir” dedi. Büyükşehir’in desteği ile Yenişehir’in son yıllarda önemli bir vizyon kazandığını ifade eden BBB Başkanı Recep ALTEPE, Yenişehir’e yapılan yatırımların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Sertaç Dübek’in ailesi tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra Yenigün Mahallesine geçen BBB Başkanı Recep ALTEPE, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve protokol üyeleri burada Bayan Spor Salonu Temel Atma Törenini gerçekleştirdiler. Bayan Spor Salonunun Temel Atma Töreninde konuşan Başkan Çelik “Evlatlarımızı yetiştiren, ellerinin değdiği her şeyi güzelleştiren, yeri geldiğinde hem anne, hem baba ve hem de eğitmen olabilen, en çalışkanlarımız, bayanlarımızdır. Bayanlarımızın, sağlıklı yaşam için ısrarlı talepleri neticesinde Yenigün Mahallemizde inşallah 2 ay sonra faaliyete geçecektir. 921,40 m² Arsa üzerinde, 300 m² inşaat alanı bulunan Bayan Spor Salonumuz çelik çatılı, tek katlı betonarme binadan oluşmaktadır. 621,40 m² Bahçe alanı da bulunan Yenigün Mahallesi Bayan Spor Salonunda, 223,74 m² Spor Aletleri Salonu, 30,88 m² kış bahçesi, soyunma odası ve duşlardan oluşan bölümler bulunmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından BUSKİ tarafından Terziler Mahallesine yapılan Sulama Göleti ve yolun açılışını yapmak üzere Terziler Mahallesine geçen heyet burada vatandaşlar tarafından sıcak bir şekilde karşılandılar.

Burada yaptığı konuşmasında ise Başkan Çelik “Büyükşehir sürecinden evvel, bu sulama tesisinin, yıllarca yapımı için uğraş verildiğini, DSİ’ye defeatle taleplerin yapıldığını, hatta Terziler Köyünde Muhtarlık yapmış olan büyüklerimizin zaman zaman Bilecik ilimizin Osmaneli ilçesine bağlanmayı dahi dile getirdiklerini biliyoruz. Sizin vermiş olduğunuz söz, bu eserin 2 yıl gibi kısa bir sürede, BUSKİ aracılığıyla bu konuma gelmesini sağladı. Bu da sizin, hem kırsalımıza hem insanımıza hem de bölge halkımıza verdiğiniz değerin kanıtıdır.

Toplam 5 Milyonluk bir bütçeyle, borulama sistemiyle tamamlanacak olan bu sulama tesisimiz, Brüt Depolama Hacmi 650.000 m³ olup, 3.620 dekar alan sulamaya açılacak ve bu hizmetten bölge halkımız ekonomik olarak fayda sağlayacaktır.

Hayatın kaynağı suyun, bu verimli topraklara salınmasıyla, ülkemizin, bölgemizin ve ilçemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacak olan Terziler Sulama Göledimizin hayırlı olmasını diliyor, bu projenin tamamlanmasında emeği geçen başta siz, değerli BBB Başkanım Sayın Recep Altepe’ye, BUSKİ Genel Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ve değerli ekibine, müteahhit firma yetkilileriyle çalışanlarına ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

BBB Başkanı Recep ALTEPE ise Yenişehir’e yatırımların süreceğine işaret ettiği konuşmasında, “Hizmetler devam edecek. Göletle birlikte Terziler ve civarında yapılan yollar toplam 6 milyon lira tutuyor. Gölet yıllardır beklentiydi, ancak Büyükşehir ile birlikte çözüldü.

Yatırımlara hızla devam ediliyor. Göletle sulamaya açılan saha yaklaşık 3 bin 700 dekar ve 642 bin metreküp faydalı depolama hacmine sahip, Terziler ve çevresine hizmet edecek. Yaklaşık 300 haneye yakın insanın faydalanacağı gölet, 3 milyon TL’ye mal oldu” dedi.

Yenişehir’deki yol çalışmalarını da anlatan Başkan Altepe, Yenişehir – Köprühisar, Terziler ve Eğerce mahallelerini birbirine bağlayan yol ile Terziler – Hayriye mahalleleri ile Hayriye – Köprühisar mahalleleri arasında toplam 11,2 kilometre yolun bittiğini, yaklaşık 35 bin ton kaplama yapıldığını ve toplam 3 milyon TL harcandığını sözlerine ekledi.

Son olarak BBB Tarım A.Ş. tarafından ve Bursa yolu üzerinde bulunan BESAŞ Süt Dünyasının açılışını gerçekleştiren heyet, burada tesisi ziyaret ederek ürünleri incelediler.

Yapılan açılış ve temel atma törenlerine, BBB Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Buski Genel Müdürü İ.Hakkı Çetinavcı, Tarım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Bektaş, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Burak Dural, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ahmet Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, ilçe protokolü, daire amirleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altepe Açılışlar İçin Geldi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.