Hızlı Tren Gına Getirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hızlı 1

Hızlı tren haberleri gına getirdi. Konuyla ilgili kaç açıklama, kaç haber yapıldı sayısını unuttuk. Yenişehir’den geçecek, İnegöl’e kayacak, şurada şu kadar durak olacak, şu zaman başlanıp şu zaman bitirilecek derken, geçen hafta bir açıklama daha geldi. “Yenişehir’den geçmesi planlanan hızlı tren projesinin güzergahları değişti.” Dendi ve proje ihalesinin yapıldığı belirtildi

Haberi, her zaman olduğu gibi şimdiye kadar aynı konuda verilen birçok haberin sahibi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin verdi ve “Hızlı Trende Güzergahlar Değişti” dedi. Şahin, – bundan sonra yapılacak yeni bir habere kadar- bugün itibariyle durumu şöyle izah etti.

Şahin, "Çıkan pürüzler sebebiyle Yenişehir'den ötesi için proje aşamasına gelinememişti. TCDD nihayet bu engeli aştı ve proje ihalesi yaptı. 540 günlük süresine rağmen yılsonuna kadar 240 günde bitirilmesi istenen proje hızlı tren bağlantısının Osmaneli'ne yapılmasını öngörüyor. Buna göre kesinleşen güzergah üzerindeki yerleşim noktalarının tek tek haritada işaretlendi" dedi.

Projeye göre Eğerce'nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı trenin Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir'e geleceğini söyleyen Şahin, "Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir'in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek. Yenişehir Havaalanı karşısından ve kara yoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak. Buradan da Barakfakih'e inecek" diye konuştu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hızlı Tren Gına Getirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.