Altepe: Yunuseli, Yenişehir Havaalanı’na Güç Katacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanı, tam 16 yıl aradan sonra büyükşehir belediyesi tarafından yeniden hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılması ısrarı sonuca ulaştı. Altepe, Yunuseli Havaalanı’nın hiçbir yere rakip olmayacağını söyledi ve Yenişehir Havaalanı’na güç katacağını iddia etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha şimdiden 60’a yakın uçak sahibinin Yunuseli Havaalanı’ndan yararlanmak için başvuru yaptığını belirterek, önümüzdeki yıl 100’ün üstünde uçağın iniş kalkış yapacağı Yunuseli Havaalanı’nın kent ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Bursa’nın havacılık sektöründe de söz sahibi bir kent olması hedefiyle Bilim Teknoloji Merkezi bünyesinde havacılık ve uzay bölümü kurulması, üniversitede havacılıkla ilgili bir bölüm açılması ve yerli uçak üretimi konusunda yoğun mesai harcadığı belirtilen Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü Yunuseli Havaalanı’nın yeniden uçuşlara açılması çalışmalarında sonuca ulaştı. Yunuseli Havaalanı’nın hava ulaşımına açılması için önceki yıllarda imzalanan protokollerin çeşitli nedenlerle askıya alınmasına rağmen süreci ısrarla takip eden Büyükşehir Belediyesi, son olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen onayın ardından kısa sürede alanda altyapı hizmetlerini tamamlayıp, yıllar sonra Yunuseli Havaalanı’nı yeniden hava trafiğine açtı. Artık Gemlik – Haliç arasında yapılan uçak seferlerine ev sahipliği yapacak.

Havacılığın Merkezi Olacak

Bursa’nın şehir içi ulaşımının yanında çevre illerle bağlantısının da büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Altepe, Türkiye ekonomisinin yüzde 40’ına sahip İstanbul’la bağlantının daha kuvvetlenmesi için başlattıkları BUDO seferleriyle yılda 1,5 milyon kişinin taşındığını hatırlattı. İstanbul’la Bursa’nın daha da yakınlaşması için hava ulaşımının da büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Altepe, “Uçaklarımız denizden denize uçuyordu. Karaya inebilen uçaklarımız vardı ama karada inecek yerimiz yoktu. Artık bu imkanımız var. 1400 metre uzunluğundaki piste inebilen her uçak burayı kullanabilecek. Haliç seferleri de artık buradan yapılacak. Sadece Haliç değil 3. Havaalanına da bağlantı kurulacak. Dış hatlar terminali de yapılacak. Uluslararası uçuşların biletleri burada kesilecek. Buradan kalkıp, İstanbul’dan uluslararası uçuşa devam edilebilecek. Yunuseli Havaalanı hiçbir yere rakip değil. Bursa havacılığına destek verecek, Yenişehir Havaalanı’na da güç katacak. Burada 1 yıl içinde 100’den fazla uzak olacak. Şimdiden 60 uçak burayı kullanmak için başvurdu. Burada pilot eğitimleri, her türlü havacılık etkinlikleri olacak, araçların cihazların bakımı yapılacak. Kısaca Bursa’da havacılığın merkezi burası olacak” diye konuştu.

Açılış törenin ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri yıllar sonra Yunuseli Havaalanı’ndan havalanan ilk uçak ile havadan bir şehir turu attı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altepe: Yunuseli, Yenişehir Havaalanı’na Güç Katacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.