Ani ölümü Yenişehir’i yasa boğdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sol siyasetin önemli isimlerinden biri olarak bilinen Fuat Hürcan’ın ani ölümü Yenişehir’i yasa boğdu. Her siyasi düşünceden çok sayıda insanın katılımıyla yapılan cenaze töreninden sonra Yenişehir mezarlığında toprağa verilen Hürcan, evli ve iki kız babasıydı.

Yakalandığı hastalıkla ilgili olarak bir süredir tedavi gören Fuat Hürcan, tedavinin cevap vermeye başladığı bir dönemde, kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi sevenlerinde şok etkisi yarattı.

Özellikle 12 Eylül öncesinde, sol siyasetin içinde aktif olarak yer almış olan Fuat Hürcan, sırasıyla Yenişehir Kültür Derneği, İşçe Kültür Derneği, Genç Öncü’nün yönetim kademelerinde görev almış ve aynı dönemlerde Türkiye İşçi Partisi’nin etkin bir bireyi olarak erken oluşan siyasi kimliği doğrultusunda çaba içinde olmuştur. Son nefesine kadar ülke sorunlarından uzak kalmamış ve her zaman doğru ile yanlış konusunda görüş bildirip tavır almayı başarmış bir insandı. Onun mücadelesi ve yılmayan yapısı geride kalanlara örnek olacaktır.

Fuat Hürcan Kimdir?

Fuat Hürcan,1952 yılında İnegöl’de dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Bilecik’te bitiren Hürcan, Liseyi,  babasının işi nedeniyle geldikleri Yenişehir’de tamamladı. Yenişehir Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Hürcan,  bundan sonraki yaşamını burada tamamladı. Liseden sonra gittiği askerlik görevini Adana Yumurtalık’ta jandarma onbaşısı olarak tamamlayan Hürcan, Yılmaz Güney’in tutuklanmasında bizzat bulundu. Askerlik sonrasında girdiği üniversite sınavını kazanarak öğrenimine Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde devam eden Hürcan, Ayaz Tarım Kredi Kooperatifinde önce memur, sonra da Kooperatif müdürü olarak görev yaptı. Buradaki işinden emekli olan Fuat Hürcan’ın adliye personeli olan eşi Asuman’dan iki kızı, Özge ve Öykü dünyaya geldi. Emeklilik yaşamının en önemli keyif kaynağı ise torunu Ege Batu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ani ölümü Yenişehir’i yasa boğdu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.