Aşkın en deli hali sahnede

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın önemli simgelerinden biri olan ve ‘deli’ namıyla anılan Ayten Şenaşık’ın tiyatroya uyarlanan aşk hikayesinin anlatıldığı ‘Ayten: Bir Deli Aşk Hikayesi’ adlı oyun, seyirci karşısında ilk sınavını verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa Kültür Sanat Derneği (BKSD) tarafından tiyatroya uyarlanan Ayten Şenaşık’ın hayatının anlatıldığı ‘Ayten: Bir Deli Aşk Hikayesi’ adlı oyunun prömiyeri, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bursalıların gönlüne taht kuran Deli Ayten’in yaşamı ve aşkı, samimiyetle paylaşıldı. Oyuncu Arda Mat’ın yazdığı, usta tiyatro sanatçısı Celal Bıyıklı’nın yönettiği ve Bursa Kültür Sanat Derneği oyuncularının rol aldığı oyunun müziklerini de Ayten Şenaşık’ın kardeşi, ünlü bestekâr Bayram Şenpınar hazırladı.

Bursa’da Aralık ayından itibaren sanatseverlerle buluşacak olan ‘Ayten: Bir Deli Aşk Hikayesi’, yurt içi ve yurt dışı turnelerde de sahnelenecek.

Ayten Şenaşık

1953 yılında fakir bir Roman ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen ve 3 yaşında menenjit hastalığı geçiren Ayten Şenaşık, 13-14 yaşlarında sevdalandığı Cümbüş Hasan´la ailesinin karşı çıkmasına rağmen, büyük uğraşlar sonucunda evlenebilmiş. 1.5 yıl süren evlilik, Cümbüş Hasan´ın evi terk etmesiyle son bulmuş ve Ayten, kocasının meyhane masalarında hayatını kaybetmesiyle akıl dengesini kaybetmiş. Cümbüş Hasan´ın kendisine hediye ettiği eşyalarla Bursa çarşılarında dolaşan ve iyice halka mal olan Deli Ayten, 12 Mart 1992 günü Kızyakup Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aşkın en deli hali sahnede

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.