Atatürk’e Hakaret Eden Yeni Akit’e Suç Duyurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemiz Köşe yazarı Av. Onur Cingil bu kez de Büyük Önder Atatürk’ün 77’nc ölüm yıl dönümünde “Zulüm 1938’de son buldu” diyen yandaş Akit TV ve “Rahmetle anılmıyor” diye yazan Yeni Akit gazetesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
16112015cingilhaber
Konuyla ilgili başvurusunun ardından gazetemize açıklama yapan Cingil, sadece kendisinin değil aralarında Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-iş, Ankara ve Antalya Barolarının da bulunduğu çok sayıda kuruluş ve şahıs Atatürk’ün manevi şahsına basın yoluyla hakaret gerekçesiyle savcılıklara suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

ONUR CİNGİL (1)Suç duyurusunda bulunma nedenini açıklarken “ söz konusu yayınların toplumda öfkeye neden oluyor. 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un ihlal ediliyor.” Diyen Cingil, konuyla ilgili yasada, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” denildiğini hatırlatıyor.
“2012 yılında, Sancaktar dergisi ile ortak bir şekilde, Atatürk aleyhine yine ölüm yıl dönümünde “Olmasaydı da.. Olurduk” diye ilan veren, 10 Kasımları sürekli hakaret ve iftiraları ile sabote etmeye çalışan aslında, bayrak gibi, toprak gibi, İstiklal Marşı gibi tüm milletin ortak değeri olana Atatürk’e değil, adeta ülkenin bağımsızlığına, devletine, milletine hakareti marifet sayan, bu anlamda da hıyanet içerisinde olan Akit gazetesine o tarihte suç duyurusunda da bulunmuştum, bugün de bu hadsizlikten sorumlu olanların cezalandırılması için suç duyurusunda bulundum.” Diyen Cingil, Akit bu yüzü nereden buluyor? Akit, savcılar, hakimler tarafından korunuyor mu? Akit’in hakaret etme, milleti tahrik etme, suç işleme özgürlüğü mü var? Diye sordu
Cingil ayrıca, bu haber ve bu ifadelerin ne AİHM kararlarına göre ne de ulusal ve uluslar arası hukuka göre “düşünce özgürlüğü” sayılamayacağını, bu haber ve bu ifadelerin, eleştiri sınırlarında da değerlendirilemeyeceğini söyledi ve kimsenin suç işleme özgürlüğün olmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk’e Hakaret Eden Yeni Akit’e Suç Duyurusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.