Enkaz edebiyatı yapma, hesap ortada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart’ta Yenişehir Belediye Başkanlığına seçilen Ercan Özel’in mazbatasını almadan yaptığı açıklamalarla, kendi dönemine ilişkin algı operasyonuna kalkıştığını öne süren Davut Aydın, “Kimse enkaz edebiyatı yapmasın. Belediyemizin bütün hesapları ortada” dedi.

Mart Yerel seçimlerinde Yenişehir Belediye Başkanlığı’na seçilen İYİ Partili Ercan Özel’in, katıldığı bir canlı yayında yaptığı “Enkaz devraldık. Ekmek fırınına un bile alamıyorlarmış” açıklamasına, belgelerle cevap veren geçmiş dönem belediye başkanı Davut Aydın, “Mazbatayı almadan en kaz edebiyatı yapan arkadaş, hesaplar ortada. Şov yapma” dedi.

Geçmiş dönem belediye başkanı Davut Aydın, yazılı bir açıklama yaparak, daha ilk günden Belediye Başkanı Ercan Özel’in karalama kampanyası başlattığını ve bilgi kirliliğine neden olduğunu öne sürdü. 31 Mart 2019 seçimlerinde Yenişehir halkından teslim aldığı görevi, 31 Mart 2024 tarihinde yine Yenişehir halkına teslim ettiğini vurgulayan Davut Aydın, “Alnımız açık, başımız dik. Haram yemedik, kendimizden şüphemiz yok. Şimdiden enkaz edebiyatı yapan arkadaşa sesleniyorum. Bırak bu edebiyatı, bırak geçmişte Türkiye’nin başına çorap örmeye kalkan malum yapıları anımsatan algı operasyonlarını. Hesaplar ortada ve açık” dedi.

Her Şey Kayıt Altında

“Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetlerimiz meydanda ve takdirini Yenişehirli hemşehrilerime bırakıyorum. Bugünden sonra da ilçe halkımın ve ilçemin emrinde olacağımdan ve de ne gerekiyorsa yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyen Davut Aydın, şöyle devam etti:

“31 Mart 2024 tarihi itibariyle belediyemizin herkese açık olan mali tabloları ortadır. Kuruşu kuruşuna her şey kayıt altında, mali nizama ve kanunlara uygun ve açıktır. Mazbatayı almadan canlı yayında kasıtlı olarak bilgi kirliği oluşturup algı operasyonu yapan, ‘enkaz aldık, belediye fırınının depolarında un yok, un alamıyorlarmış’ diyen, sonrasında da utanmadan un çuvallarının önünde fotoğraf çektiren bir belediye başkanını düştüğü bu hal yalanlamaya yetiyor zaten. Kendisine hatırlatayım; YESAŞ ekmek fırınımızın depolarına 12 Mart 2024 tarihinde 540, 14 Mart 2024 tarihinde 165 ve 22 Mart 2024 tarihinde bin 550 çuval un alınmıştır. Bu alımlara dair işlemler, YESAŞ’ın hesaplarında açık şekilde belgeleriyle birlikte mevcuttur.”

Hesaplar Açık Ve Ortada

Yıllık bütçesi 300 milyon TL’yi aşan Yenişehir Belediyesi’nin gelir ve gider durumunun sürdürülebilir olduğunu da değinen Davut Aydın, açıklamasını şöyle noktaladı:

“31 Mart 2024 tarihi itibariyle belediyemizin tüm gelir ve gider kalemlerine ilişkin tablolar elimdedir. Daha mazbatasını almadan gelip makama oturup enkaz edebiyatı yapanları, Yenişehir halkının takdirine bırakıyorum. Bununla birlikte Yenişehir halkının 7/24 emrinde bir nefer olduğumun bilinmesini hemşerilerime arz ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Özellikle de Yenişehir Belediyemizi ilçe halkıma teslim ettiğimi de bir kez daha yineliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Enkaz edebiyatı yapma, hesap ortada!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.