Mehmet Akif Şiirlerle Anıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Bir-Sen Yenişehir Temsilciliği, “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerini Güzel Okuma” yarışması düzenledi.

Yarışma öncesinde konuşan Eğitim-Bir-Sen Yenişehir temsilcisi Musa Ayaz, Mehmet Akif’i anlattı ve yapılan yarışmanın asıl amacının Mehmet Akif’i anmak ve anlamak olduğunu söyledi. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nın yazımı ve sonrasındaki süreci özetleyen Ayaz, “O günden beri içimizdeki vatan sevgisinin sönmemesi için İstiklâl Marşı’mızı okur, o günleri unutmamaya çalışırız. Bizler de Atalarımızın bin bir zorlukla kazandığı istiklâlimize sahip çıkmalı ve onları her zaman şükranla anmalıyız.” Dedi. Ayaz, sözlerini Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın” sözleriyle tamamladı.

Koç İlköğretim Okulu salonunda yapılan yarışmaya Yenişehir’deki 12 ilk ve ortaokuldan 12 öğrenci katılırken, 7 lise birer öğrenciyle temsil edildi.

Yenişehir Eğitim-Bir-sen tarafından organize edilen ilköğretim okulları arası istiklal marşını ezbere güzel okuma yarışmasında ortaokullarda Koyunhisar Nesrin Özkara ile birinci olurken ikinciliği Aydoğdubey İlköğretim okulundan, Selin Yavuz, üçüncülüğü ise Sünnetçioğlu İlköğretim Okulu’ndan Hatice Ateş kazandı.

Lise kategorisinde yarışmanın birincisi Anadolu Ticaret Lisesi’nden Mehmet Çakmak kazandı. İkinci sırada, Anadolu İmam hatip Lisesi’nden hilal çoban yer alırken üçüncü sıranın sahibi Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nden Raşit Demirtaş oldu.

Yarışmaya katılarak okullarına temsil eden öğrenciler şunlar:

Koyunhisar Nesrin Özkara, Yolören Mehmet Çelebi, Köprühisar              İrem Sal, Koç Berke Turhanlı, 100.Yıl Ezgi Kutlu, Süleymanpaşa Merve Altay, Tahirağa Hüseyin Keleş, Aydoğdubey Selin Yavuz, Sünnetçioğlu Hatice Ateş, Akçeşme Ahsen Nazlı Usta, Toki Umut Çetin, İmam Hatip Cansu Tuncer, Ertuğrulgazi Mehmet Raşit Demirtaş, Ticaret Mehmet Çakmak, Endüstri Meslek İsmet Afşar, Osmangazi Tuğçenur Ayas, Kız Meslek İsmail Tunçel, İmam Hatip Hilal Çoban, Sağlık Meslek Elif Adıyaman

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Akif Şiirlerle Anıldı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.