Başkan Aydın: Başarı ve üretimin cinsiyeti yoktur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Girişimci Kadınlar Derneği’nin ilk toplantısına katılan Belediye Başkanı Davut Aydın, “Bugüne kadar ilçemizde tarım sektörünü sırtlayan Yenişehir kadını, sürdürülebilir bir ekonomi için Türkiye’nin üretim gücüne güç katmaya devam edecek. Kadınlarımız, her sektörde başarı ve üretimin cinsiyetinin olmadığını herkese gösterecek” dedi.

 Yenişehir Belediyesi’nin öncülüğünde kadınlarımızı girişimcilik alanında güçlendirmek, ülke ekonomisine katkılarını arttırmak ve ilçedeki girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan Yenişehir Girişimci Kadınlar Derneği ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yenişehir Belediyesi’nin BEBKA destekli “Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik Merkezi” projesi çerçevesinde kuruluşu tamamlanan Yenişehir Girişimci Kadınlar Derneği’nin kurucu başkanlığını ilçede 6 dönemdir Ulu Mahalle Muhtarlığı görevini sürdüren Yurdanur Ülker üstlendi. Derneğin kurucu yönetim kuruluyla Sinanpaşa Külliyesi’nde bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, oluşumuna öncülük ettikleri sivil toplum kuruluşunun bundan sonraki bütün faaliyetlerine destek vereceklerini söyledi.

 Tarımdaki Başarı

Girişimcilik ekosisteminde kadınların daha güçlü bir pozisyon almasının sürdürülebilir bir ekonomi hedefi açısından önemine işaret eden Başkan Davut Aydın, “Bugün tarım sektörünün ilçemizde geldiği nokta, tarlada bağda gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışan, üreten kadınlarımızın eseridir. Tarımsal üretimdeki başarı, sektörü sırtlayan kadınlarımızın gücüdür. Amacımız sadece tarımda değil her sektörde kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kanatlarıyla uçabilen kadınlarımızın sayısını artırmak. İşte Yenişehir Girişimci Kadınlar Derneği bu konuda bir sinerji oluşturacak, hepsinden önemlisi başarı ve üretimin cinsiyetinin olmadığını herkese gösterecek” dedi.

 Aydın’a Teşekkür

Yenişehir Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yurdanur Ülker de böylesine önemli bir sivil toplum kuruluşunun faaliyete geçmesi konusunda kendilerine her türlü destek ve imkânı sağlayan Belediye Başkanı Davut Aydın’a teşekkür etti. Türkiye’nin sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olması için kadın istihdamının mutlaka daha güçlü bir seviyeye çekilmesi gerektiğine işaret eden Yurdanur Ülker, “Kadınlarımız evlenmeden önce baba eline, evlendikten sonra koca eline bakmayacak artık. Derneğimiz bundan sonraki faaliyetleriyle önce ilçemizin, sonra da Türkiye’mizin başarı kültürünün değişimine katkı sağlayacak. Hepsinden önemlisi derneğimiz kadınların hayallerini nasıl gerçeğe dönüştürdüklerini ve potansiyellerini de nasıl performansa çevirdiklerini herkese gösterecek” diye konuştu.

 Dernek Yönetimi

Bu arada Yenişehir’de kadınlara ve gençlere girişimcilik konusunda liderlik yapması amaçlanan derneğin kurucu yönetimi şu isimlerden oluştu:

“Başkan Yurdanur Ülker, Başkan Yardımcısı Neriman Kahraman, Sekreter Nuran Türkoğlu, Sayman Habibe Tetik, Üyeler Gülnur Manas, Esra Baştar, Hazel Doğan, Fatm

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Aydın: Başarı ve üretimin cinsiyeti yoktur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.