Kocasu Büyükşehir Gündeminde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir de gündemi haftalardır meşgul eden Bogazkoy Barajı’nda ki kirlilik ile ilgili MHP Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Soma da ki maden faciasında şehit olan madencilerin üzüntüsünü tüm ulusumuz olarak bizde yaşıyoruz diyen MHP Büyükşehir Meclis Üyesi Mesut Bedel şehit olan maden işçilerinin yakınlarına ve aileleri ne de sabır ve baş sağlığı diledi.

Boğazköy barajının yapım sureci işe ilgili kısa bir bilgi veren Bedel; Balık ölümleri ve kirlilik gündeme geldikten hemen sonra uzmanlara detaylı bir araştırma yaptırdıklarını ve suda gerçekten ağır metal oranlarının son derece yüksek olduğunu söyledi. Mesut Bedel, MHP meclis üyeleri olarak bu konuyu Büyükşehir Meclis Toplantısında gündeme getirdiklerini ve önerge verdiklerini ifade etti.

Bogazkoy barajının döküldüğü Kocasu Deresi Yenişehir’i boydan boya geçmekte ilçemizin en verimli arazilerinin sulaması Kocasu dan karşılanmaktadır. Sadece Yenişehir değil yine İnegöl ve KESTEL bazı köyleri de bu sulama suyunu kullanacaktır. Ağır metaller le yüklü ve simsiyah akan bu su ile tarlalar sulandığı anda ürün de verim düşecek ve toprak her gecen yıl kuraklaşacağı tespit edilmiştir. Yenişehir in en önemli geçim kaynağı olan tarım sektörü ise büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bu kapsamda biz MHP meclis üyeleri olarak bu konuda somut bir adım atarak bir gün önce ki Büyükşehir Meclis Toplantısında bir önerge vermiş bulunmaktayız. Önerge de Bogazkoy Barajı’nda ki kirlilik ile ilgili meclis gündemin de görüşülmesini ve ilgili komisyona havalesini talep ettik. Ardından söz alan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı SADI Aktaş; Şahsım ve 15.000 üyem adına MHP grubuna böyle bir adım attıkları için teşekkür ediyorum dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocasu Büyükşehir Gündeminde

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.