Kitap Kafe 15 Yaşında

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kitap Kafe 15. Kuruluş yılını kutluyor. 2002 yılında kurulan Kitap Kafe 15 yaşını geride bıraktı. Kitap Kafe’nin kurucusu Hüseyin Şentürk, yaptığı açıklamada, “kuruluş felsefemiz vardı. Para kazanmak her zaman ikinci planda kaldı. Geçen süre içinde onu koruduk. Bu çok kolay olmadı ama başardık. 15 yıl sonra geriye baktığımda her açıdan zorlandığımız dönemler oldu. Kafe ile ilgili başlangıçta belirlediğimiz kuralların kabul edilmesi için çok çaba sarf ettik. Ne istediğimizi anlatmakta zorlandık. Kamuya açık bir işyerinde gürültü etmemenin, çekirdek yememenin ve evindeymiş gibi davranamamanın mantığını anlatırken birçok müşterimizi üzdük. Bugün itibariyle böyle sorunlarımız yok. Özen gösterdiğimiz konularda müşterilerimiz bizim kadar duyarlı davranıyorlar.” Dedi.

2002 yılında, çay içerek sohbet etmenin de mümkün ve yararlı olacağı anlayışıyla kurulan ve bir başkası tarafından rahatsız edilmeden bazen çok kişisel, bazen de son derece toplumsal konuların konuşulduğu Kitap Kafe, bünyesinde 5 bin kitap barındırıyor.

İsteyen herkes bu kitaplardan yararlanabildiği gibi geriye dönük zor bulunur bir çok kitabın temin edilebildiği bir mekan olarak hizmet veriyor.

“Herkesin Kitap Alacak Kadar Parası, Okuyacak Kadar Zamanı Vardır” sözünü kendine slogan yapmış olan Kitap Kafe, “bir bardak çay için bile” derken Kitap Kafe’yi adres gösteriyor.

Hüseyin Şentürk, geride kalan 15 yılı özetlerken ve Kitap Kafe ile ilgili şunları söylüyor.

Kitap Kafe, sözün, kitabın, sohbetin, bildiğini paylaşmanın, dinlemenin ve yan masadakini rahatsız etmeden tartışabilmenin mekanı. Her şeyden önce benim için çok önemli. Evimden sonra, mutlu olduğum tek adres olduğunu söyleyebilirim. Tek başıma bile olsam bir günün tamamını burada geçirebilirim. Bu anlamda vazgeçilmezim ve bir anlamda terapi adresim. Geride bıraktığımız 15 yılda bu hep böyle oldu. Kitap Kafe, yaşadığım sürece hizmet verecek. Bazen kitap okuyan var mı? Diye soruyorlar. Dikkat ettim bu soruyu soranların kitapla ilgili kurulmuş bir bağlarının olmadığını ve kitap okumadıklarını fark ettim. Ben yine de cevap vereyim. Evet, kitap okuyan var ve sayıları da küçümsenmeyecek kadar çok. Ancak konu sadece kitap okumada değil. İçinde kitap olan bir mekanda her şey farklı olur. Kitap Kafe’nin farklı olmasının nedeni de budur. Kitap, bazen sayfasını açmasanız bile insana sirayet eder. Havasını teneffüs etmek bile, astım için değilse bile ruh sağlığı için yararlıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kitap Kafe 15 Yaşında
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.