“Birlik ve kooperatifler üreticinin yararına”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Ekonomik bakımdan zor bir dönemden geçen kesimlerin ilk sıralarında yer alan üreticilerin, kooperatif ve birliklere üye olmanın avantajlarından yararlandıklarını söyledi.

Tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren üreticilerin önündeki en büyük engellerin başında yüksek maliyetler geliyor. Peş peşe gelen zamlar karşısında güç günler geçiren üreticilere, üretici kooperatifleri ve birlikler nefes aldırıyor. Kooperatif ve birlik çatısı altında bir araya gelen üreticiler, faaliyetlerinde gereksinim duydukları ihtiyaçlarını piyasa koşullarına göre daha uygun tedarik edebiliyor.

Yenişehir Süt Üreticileri Birliği de makine ve ekipmandan ilaç, gübre ve tohumlara kadar birçok ihtiyacı uygun koşullarda tedarik ediyor.

Süt Birliği’nin ortağı olan üreticilere sağladığı silajlık mısır tohumlarının 2’nci ürün ekimleri gerçekleştirildi. 2’nci ürün silajlık mısırların gelişiminin oldukça iyi olduğu belirtildi. Süt Üreticileri Birliği Nazif Tuna, Birlik tarafından ortaklara temin edilen silajlık mısır ekili arazilerde ürünün gelişimini inceledi.

1’inci ürün mısırlardan sonra 2’nci ürün mısırların da ekim çalışmalarının tamamlandığını belirten Tuna, “Süt Birliği olarak ortaklarımıza uygun şartlarda temin ettiğimiz silajlık mısırların gelişimi ve verimi oldukça iyi düzeyde. 1’inci ürünleri kapsayan ekimler için 400 çuval, 2’nci ürünleri kapsayan ekimler için 800 olmak üzere toplam 1200 çuval tohumun satışı yaptık. Ortaklarımız verim ve kaliteden çok memnun. Bu ekimlerin taleple birlikte ilerleyen yıllarda da artarak sürmesini bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Birlik ve kooperatifler üreticinin yararına”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.