Meclis Ocak Toplantısını Yaptı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı geçen hafta yapıldı. Meclise başkanlık yapan Meclis Başkanı Vekili Zekai Dündar, başkan sezaihavaalanı ile ilgili açıklamalar yaptı ve Bir ocaktan itibaren uygulanmaya başlanan ekmek zammını savundu.

 Havalimanındaki yoğunlukla ilgili bilgi veren Dündar, Yenişehir Havalimanı’nın 2015 yılında rekor bir yoğunluğa ulaştığını ifade etti ve  “2014 yılında havaalanından 74 bin 108 yolcu yararlandı. 2015 yılında ise bu sayı 186 bin 703 oldu" dedi.

Toplantıda, Yenigün Mahallesi’ndeki belediyeye ait 4 bin 238 metrekarelik bir arsanın okul yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi onaylanırken, Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun bitişiğindeki söz konusu arsaya ise yeni bir okul binası inşa edileceğini açıklandı.

Meclis toplantısına MHP Meclis grubu tarafından verilen soru önergesi damga vurdu. MHP grup Sözcüsü Ercan Özel, ekmek zammının doğru olmadığını anlattı ve yasal olmadığını ifade söyledi.

Dündar ise, yeni fiyat ve gramajın çevre ilçelerdeki fiyat ve gramaja yakın olduğunu savunarak, “Yenişehir’de ekmek 3 yıldır zam görmüyordu. Çevre ilçelerle Yenişehir arasındaki fiyat farkı her geçen gün açılıyordu" dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meclis Ocak Toplantısını Yaptı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.