Bisikletle Yüz Yıllık Macera

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisikletle Yüz Yıllık Macera, 200 bisikletçinin katılımıyla 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Yenişehir’de gerçekleşti.

Ahmet Tevfik Efendi’nin 1897 yılında bir arkadaşıyla yaptığı ve yaşadıklarını kaleme aldığı “Hüdavendigar Vilayeti Dâhilinde Velespitle Bir Cevelan” isimli kitabında da yer aldığı gibi bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turuna Yenişehir Belediyesi 7 Haziran Cumartesi günü ev sahipliği yaptı.

Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik ve Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan Kamıl’ın karşıladığı bisikletçiler ilk olarak öğle yemeği yediler. Verilen öğle yemeğine, Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Ertan Ayçetin ve 200 bisikletçinin yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman ÇELİK, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan Kamıl’da katıldı.

Daha sonra Saat Kulesi meydanında toplu fotoğraf çektiren bisikletçiler ve Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, buradan Şemaki Evi Müzesi’ne geçtiler. Belediye Başkanımız Süleyman Çelik kullandığı bisikletiyle bisikletçilere eşlik ederken “sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını tavsiye ediyorum” dedi.

Müzeyi ziyaret eden bisikletçiler, Eski Belediye Binasının önünde Belediye Başkanımıza organizasyona olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, İznik turlarını gerçekleştirmek üzere Yenişehir’den ayrıldılar.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bisikletle Yüz Yıllık Macera

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.