Bu kadar köpek nerede?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fark etmemiş olanlar olabilir ama son günlerde, Yenişehir’de herkes sokak köpeklerinin kaybolmasından söz ediyor.

Hayvanseverler, işin sırrını biliyor ve bütün ayrıntılarıyla anlatıyor.

‘Kullandığım güzergâhtaki birçok hayvan şu anda yok’ diyen vatandaşlar sahipli köpeklerin bile toplatıldığını iddia ediyorlar.

İlçede düzenli olarak besledikleri sokak hayvanlarının sayısında gözle görülür bir azalmanın ortaya çıkmasının ardından gözler Yenişehir Belediyesi’ne çevrildi.

Benzer uygulamalar geçen dönemde de vardı ve bu süreç hayvanseverlerle birlikte yürütülüyordu. Hayvaseverlerin tespit ettikleri sorunlu köpekler Yenişehir Belediyesi tarafından toplanıyor, Bursa’ya gönderiliyor ve orada gerçekleştirilen kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerinden sonra geri getirilerek alındıkları yerlere bırakılıyordu.

Şimdi ise ortada bir sorun var ve bu süreç neden eskisi gibi yönetilemedi?

Ne değişti? Kim neden değiştirdi? Kim ne yaptı ya da yapmadı? Yaşananlardan kim sorumlu? Şeklinde uzayıp giden sorular havada uçuşurken mevcut durumun nasıl çözüleceği de merak konusu.

Bakın hayvanseverler ne diyor:

‘Belediyeye sorduğumda kısırlaştırmak için alındığını öğrendim. Ancak bu hayvanların geri gelmediğini fark ettim. Konuyu biraz araştırdıktan sonra şu bilgilere ulaştım. Haftada iki gün Bursa’dan gelen araçla sabah 04-07 arasında köpeklerin araçlara doldurulup götürüldüğünü öğrendim. Her geldiklerinde 20-30 adet köpeği götürdüklerini tanık olan arkadaşlarım var. Neden topluyorsunuz sorusuna ‘kısırlaştıracağız, aşılarını yaptıktan sonra geri getireceğiz’ diyorlar ama giden gelmiyor. Biz, köpeklerimizin nerede olduğunu ve nasıl olduklarını bilmek istiyoruz”

Bir başka hayvansever ise bu kadar köpek nerede şu anda? Diye soruyor ve ekliyor. “Sadece benim beslediğim onlarca köpek vardı. Şu anda Yenişehir’de dolaşabilirsiniz; 2-3 köpekten başka köpek göremeyeceksiniz. Burada her yerde bir sürü köpeğimiz vardı ve hiçbiri de saldırgan değil. Biz bu hayvanların başına ne geldiğini bilmek istiyoruz. Çünkü içlerinde evlerimizde beslediğimiz hayvanlarımız var”

Yenişehir’de hal böyleyken İktidar, sokak hayvanlarıyla ilgili bir sorun olduğunu topluma kabul ettirmeye çalışıyor, çözüm olarak da bu hayvanları öldürmeyi öneriyor.

Anadolu Ajansı ve iktidar medyası her gün “sokak köpekleri saldırdı” haberleri yayınlıyor. Ama ortada veri yok.

Umarım, Yenişehir’de yaşananların, oluşturulmaya çalışılan genel kanıyla bir ilgisi yoktur.

Umarım, alıp götürülen köpekler, eskiden olduğu gibi alındıkları yerlere geri bırakılır.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu kadar köpek nerede?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.