Ali Bilgiç’e 50. Yıl Plaketi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meslekte 53. Yılını Yaşayan Yenişehir Gazetesi Sahibi Ali Bilgiç’e Plaketi BGC Başkanı Nuri Kolaylı Tarafından Verilirken..

24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından düzenlenen etkinlikte, meslekte 50 yılını dolduranlara plaketleri törenle verildi. Meslekte 53. yılını yaşayan Yenişehir gazetesinin sahibi duayen gazeteci Ali Bilgiç’e plaketini BGC Başkanı Nuri Kolaylı verdi.

24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle Bursa Kültürpark Medya Restaurant’ta düzenlenen etkinlikte konuşan Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı Gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkan sansürün, aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenlemelerle ve baskılarla yeniden gündeme geldiğine dikkat çekti.

Kolaylı, “Sansür ve günümüzde yaygın olarak yaşanan otosansür, bugün Türk basınının sorunlarının ilk sıralarında yer almaktadır” dedi.

Özellikle yaygın medyada yaşanan uygulamalara baktığımızda, sansürün kalkmadığının ve çağa ayak uyduran düzenlemelerle açıkça devam ettiğinin görülebileceğini kaydeden GK Genel Başkanı ve BGC Başkanı Kolaylı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının sorunları çözülmeden Basın Bayramının kutlanamayacağını vurgulayan Nuri Kolaylı, “24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, dayanışma günü olarak kutluyoruz. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır” diye konuştu.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Bilgiç’e 50. Yıl Plaketi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.