Büyük tatil başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 11 bin öğrenci için son zil çaldı. Öğrenciler geçen hafta karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. Tatil 15 Eylül Pazartesi günü bitecek ve yeni eğitim öğretim yılında ilk zil çalacak.

Geçen hafta okullarımızda karne ve tatil heyecanı vardı.  İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde kayıt heyecanı yaşadılar. Yenişehir’de 2013-2014 yılı eğitim-öğretimin tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen karne töreni Aydoğdubey İlkokulu’nda yapıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılında ilk zil, 15 Eylül Pazartesi çalacak ve ilk dönem dersleri, 23 Ocak 2015 Cuma sona erecek. 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından dersler, 9 Şubat 2015 Pazartesi günü başlayacak, 12 Haziran 2015 Cuma öğrenciler yaz tatiline girecek.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilk kez, ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinde olduğu gibi ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler de uyum eğitimine alınacak ve bu öğrenciler için okullar 8 Eylül’de açılacak.

Başkan Çelik; Öğrencilerimizi Kutluyorum

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi sebebiyle Aydoğdubey İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan KAMIL, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Düzenlenen törende Başkanımız Süleyman ÇELİK, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan KAMIL, Belediye Meclis üyesi Hasan Sabri KAPOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa AYAZ, başarılı öğrencilere karne ve madalyalarını takdim ettiler.

Kendi torununa da karnesini veren sonrada bir konuşma yapan Başkan ÇELİK, tüm öğrencileri tebrik ederek güzel bir yaz tatili geçirmeleri temennisinde bulunarak “Çocuklarımızın okul sürecindeki başarıları, sadece kendilerini ve ailelerini değil, bütün bir eğitim camiasını ve ülkeyi ilgilendirmesi bakımından üzerine dikkatle gidilmesi gerekilen bir husustur. Dedi.

Başkanı Çelik; “Evlatlarımızın karne notları sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak herkesin bu konudaki çabalarının sonuçlarını da ölçer. Günümüzün eğitim anlayışı ve varılmak istenen hedef, okul-öğrenci-veli işbirliğinin daha güçlü olduğu, ailelerin eğitim sürecinin her aşamasında daha etkin rol aldığı, okulların birer yaşama alanına dönüştüğü okul iklimini oluşturmak. Tabiidir ki ancak böyle bir iklimde çocukların bilgi, beceri ve değer kazanma potansiyellerinin gerçek anlamıyla ortaya çıkması ve kişisel gelişimlerini sağlıklı, mutlu ve özgür bir şekilde sürdürebilmeleri mümkündür. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların semeresinin alındığı karne gününde tüm eğitim camiasını ve kıymetli öğrencilerimizi içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmelerini dilerim” İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük tatil başladı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.