Büyükşehir Meclisinden Yenişehir’e Müjde…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen haftaki toplantısında, MHP’li Yenişehir Meclis Üyeleri önerdi ve Yenişehir’de su fiyatlarında %35 indirime gidilmesi kabul edildi.

Tüm ilçelerde en yüksek su tarifesi ödeyen 2 ilçe olan Yenişehir ve Yenişehir ve Karacabey’de su fiyatları değiştirildi. Yenişehir’de 2.14 TL olan su metreküp fiyatı 1.37 TL ye düşürüldü

Geçen hafta yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında alınan kararla yeni bağlanan 10 ilçenin içme suyu metreküp fiyatları, uygulanacak yeni tarife ile Büyükşehir’in fiyatı olan 2.41’e çıkartıldı arada ki fark yeni eklenen ilçelerde ki abonelerden 24 aya bölünerek alınacak.

Bu kararla artık su fiyatları da Büyükşehir ayarında olacak. Uygulama 1 Ocak 2015`ten itibaren başlayacak. 1 Ocak 2017`de ise, tüm ilçelere ki abonelerin su tarifeleri eşitlenmiş olacak. Aradaki fark 24 aya bölünerek eşit dilimler halinde faturalara yansıyacak.

Büyükşehir Meclisinde alınan bu karar esnasında MHP grubundan bir sözlü önerge verildi. Önerge de Yenişehir ve Karacabey’in su tarifelerinin diğer tüm ilçelerin çok üstünde olduğu belirtilerek bunun haksızlık olduğu belirtildi. Tüm ilçelerde en yüksek su tarifesi ödeyen 2 ilçe bulunuyor. İlki, 2.33 TL’lik metreküp fiyatıyla Karacabey ardından 2.14 TL’lik metreküp fiyatıyla Yenişehir geliyor. Diğer ilçelerin su tarifelerinin ise oldukça düşük olduğu görülüyor.

Yenişehir’de Su % 31.58 daha ucuz olacak

MHP’li Yenişehir Meclis Üyelerinin çabaları ile verilen bu önerge ile Yenişehir’in 2.14 TL olan su metreküp fiyatı 1.37 TL ye düşürüldü. Böylelikle bu gelişme ile Yenişehir halkı 2015 yılında % 25.37,  2016 yılında ise % 6.21’lik indirim ile 24 ay boyunca % 31.58’lik büyük bir indirime kavuştu. Bu önerge Büyükşehir Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

MHP Grubu yaptığı açıklamada ise,  Yeni katılan ilçelerle Büyükşehir`in sınırının 3 kat büyüdüğüne dikkat çekerek, “Altyapısı olmayan ilçe ve köylere altyapı çalışmalarının götürülmesi gerekiyor. Köylerde yaşayan ve yeni statü ile mahalleye dönüşen birçok yerleşim bölgemizde altyapı sıkıntıları oldukça büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu altyapı hizmetleri ve diğer hizmetler nasıl yapılacak. Bu uygulamayı Büyükşehir Belediyesi ivedi bir şekilde hayata geçirmek durumundadır.” diye ifade ettiler.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyükşehir Meclisinden Yenişehir’e Müjde…

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.