Bursa basınında Ercan Özel iddiası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta içinde Bursa’da haftalık yayın yapan bir gazetede,  Yenişehir Belediye Başkan adaylığı için kulis yaptığı şeklinde sık sık söylentiler ortaya atılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalemi Ercan Özel’in görevine son verildiği şeklinde bir iddia ortaya atıldı.

İddia, Şehir Medya adlı gazetede Pınar Yeniyiğit tarafından kaleme alınan “Koltuk hırsı, Ercan Özel’i görevinden etti !” başlıklı yazıda gündeme getirildi.

Yenişehir’e olan özel ilgisi artık herkesçe bilinen ve çeşitli etkinliklerde boy göstermesinin Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’li kızdırdığı konuşulan Özel’le ilgili çeşitli iddialar yer aldı.

Pınar Yeniyiğit’in yazısı şöyle:
Koltuk hırsı, Ercan Özel’i görevinden etti !

Sonunda bardak taştı;

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özel Kalem Müdürü Ercan Özel’i bayram seyran dinlemedi, görevinden aldı.

Özel’i görevinden eden mevzu; Yenişehir’e Belediye Başkanlığı hevesi .

Yerel siyaseti ucundan kıyısından da olsa takip eden herkes Özel Kalem Özel’in bu hevesini iyi biliyordu aslında.

Çünkü Ercan Özel neredeyse müdürlük görevine getirildiği günden bu yana doğup büyüdüğü ilçe Yenişehir’e Belediye Başkanı olabilmek için tabiri caizse elinden geleni ardında bırakmadı.

Ercan Özel’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevinden alındığı duyumu üzerine detaylı bir araştırma yaptım ve bu sonucun nedenlerine detayları ile ulaştım.

Başta Yenişehir siyasi kulisleri ve AK Parti İl Teşkilatı’nda konuşulanlara göre, Altepe’nin Özel Kalem Müdürü, Yenişehir Belediye Başkan adaylığı için ince eleyip sık dokumuş, çok çalışmış, çok çabalamış.

Örneğin; Özel,  Başkan Altepe şehir ya da yurt dışındayken makam aracıyla, sokak sokak Yenişehir’i arşınlamış, Büyükşehir’in tüm imkanlarını promosyon ürünlerine kadar kendi adını öne çıkararak ilçede dağıttırmış.

Denilen o ki;  Başkanlık koltuğu için mensubu bulunduğu AK Parti teşkilatını bile  bir kenara bırakıp MHP ve  CHP’lilerle de kol kola görüntüler  vermiş  Ercan Özel ki;  olur da kendi partisinden adaylık hayal olursa diğer partilerin gündeminde olabilmeyi başarabilsin.

Kim bu gönül elçileri, neyin nesi bir oluşum? Satır satır açık beyanı okuduğunuzda sizlerin de zihninde oluşan kanı ve cevaplar kuşkusuz aynı.Üstelik bu bildiriler Yenişehir’de kapı kapı dolaştırılmış ve deneyimli, çalışkan, azimli vs… Ercan Özel’e imzalı destek istenmiş.

Bu arada söylentilere göre Ercan Özel’in malum hedefi ile ilgili oluşturduğu tek platform ‘Yenişehir Gönül Elçileri’ değilmiş. Özel  Bursa’da yaşayan Yenişehirlilerle de ‘Genç Yenişehirliler Platformu’nu kurarak kendi adını öne çıkarıp Büyükşehir imkanlarıyla İlçedeki ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtılmasını sağlamış.

BAŞKAN CİNGİL’E VE İLÇE TEŞKİLATINA BASIN YOLUYLA MUHALAFET

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin Özel Kalemi ile ilgili  yine Yenişehir kaynaklı bir bilgiye göre ; Ercan Özel Mevcut Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve AK Parti İlçe Teşkilatının karnesini halk nezdinde olumsuz gösterebilmek için,ilçede belli bir basın kuruluşu ile  sıkı  diyaloglar içerindeymiş. Şöyle ki ;  Başkan Cingil ve AK Parti İlçe Teşkilatı ile ilgili sürekli eleştirel haber politikası yürüten bu kuruluşun Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan şirketler tarafından finanse edildiği belgeleriyle  ortaya çıkmış ve bu tablo yine belgeleri ile  Başkan Altepe’ye iletilmiş.

Ercan Özel’in Yenişehir Belediye Başkanlığı için çabaları kulislerde konuşulanlara göre sadece yukarıda sıraladığım verilerle de  sınırlı  değilmiş değerli okurlar; 

2009 yerel seçimlerinde ilçede muhalefet partilerinin bayraklarını asanlar, Büyükşehir bünyesinde işe alınırken, partisinin ilçe teşkilatınca yönlendirilen kimlikleri dikkatte almamak .

Kendisine tahsis edilen makam aracıyla sürekli Yenişehir’de bulunup muhalefet partilerini ve meclis üyelerini ziyaret ederken, belediye başkanlığına ve AK Parti İlçe Teşkilatı’na bir türlü zaman ayıramamak.

AK Parti’ye ne kadar muhalif insan varsa yanında bulunmak ve bulundurmak.

Başkan Altepe Bursa dışındayken makam aracı ve eskortlarıyla ilçede şov yapmak.

Yenişehir Belediyesi’nin yap işlet devlet modeli  ile yapımına başladığı Yenişehir Ticaret Odası’na ait  sosyal tesis ile ilgili  imara aykırılık ve sözleşmeye uymama konulu  problemlerin içinde yer alıp Büyükşehir ile Yenişehir Belediyesi arasında gerginliğe neden olmak .

Yenişehir’in köylerinin iş makinesi, çöp konteynırı ve  bank gibi çeşitli ihtiyaçlarını Başkan Cingil ve İlçe Başkanı Tuna ile  irtibat kurmadan direkt özgür iradesi ile ve kendi adıyla sağlamak.

Muhtarlar Derneği’nin son seçiminde AK Parti’ye muhalif olan gruba açıkça destek vermek.

VE BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA MİLLETVEKİLLERİNE HEDİYELER !

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Özel kalem Müdürü  Ercan Özel’i görevden almasına neden olan son gelişme ise ‘Su testisi su yolunda kırıldı’ dedirtecek cinsten.

Edindiğim bilgiye göre; Kısa süre önce Başkan Altepe yurt dışı temaslarda bulunmak üzere Bursa’dan ayrıldı.

Özel Kalem Müdürü Ercan Özel de yine Başkan Altepe’nin makam aracı ile bu kez de rotasını Ankara’ya çevirerek Başkentte gitti.

Ankara’da ne mi yaptı Ercan Özel ?

Özel’in  gündeminde yine başkan adaylığı kulis çalışmaları vardı. Bursa Milletvekillerini tek tek ziyaret etti ve kendilerine hediyeler sundu.

Aradan kısa süre geçti. Gizli Ankara temasları Bursa’da vekillerden birinin, Başkan Altepe’nin de bulunduğu bir ortamda Ercan Özel’e;

– ‘Ankara’ya gelmişsin. Makamımda değildim. Hediyeye ne gerek vardı. Zahmet etmişsin’ demesiyle ortaya çıktı. Anlayacağınız  Başkan Altepe Ercan Özel’in adaylık çalışması odaklı, milletvekillerine hediyeler götürdüğü Ankara ziyaretini de  öğrenince  ipleri kopardı, Özel Kalem Müdürü Ercan Özel’i görevinden aldı.

Kulağımıza ilişenlere göre Başbakan Yardımcısı,Devlet Bakanı Bursa Milletvekili Bülent Arınç da Başkan Altepe’ye Ercan Özel’in görevden alınarak başka bir göreve verilmesi ile ilgili  tavsiye de bulundu. Sonuçta ; Yenişehir Belediye Başkanlığı hedefine kilitlenen Ercan Özel’in, Özel kalem Müdürlüğü görevi de noktalanmış oldu. Yeni görevi yeri ise henüz belli değil. Ercan Özel’den boşalan Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne  atanacak isim ise Cengiz Erdem. Erdem AK Parti gençlik kollarının kurucularından ve halen Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli.

 Tüm bu gelişmelerin ardından  Şunu özellikle  belirtmekte fayda var ;  Ercan Özel’in Belediye Başkanlığı görevini hedeflemesi, kalbinden geçirmesi doğal, anlaşılır bir durumdur. Suç değildir, günah değildir .Fakat hedeflere ilerlerken, mevcut görevleri unutup, rafa kaldırıp,  bağlı bulunulan kurumun imkanlarını kullanarak rota belirlemek de anlaşılır ve kabul görür haller değildir. İşte ne oldu ‘Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar , üçüncü de kendini ele verir’ misali gizli Ankara ziyareti sonunda ortaya çıktı ve bardağı taşıran son damla oldu.

Bereketli bir hafta dileği ile sağlıcakla …  

İddiaların Yenişehir gündemine düştüğü ve henüz Ercan Özel’den veya Büyükşehir Belediyesi’nden resmi bir açıklama gelmediği saatlerde Yenisehir.com’a konuşan Pınar Yeniyiğit, yazdıklarının arkasında olduğunu ifade derken “Haber doğru, Ercan Özel’in görev yeri bile belli…” şeklinde konuştu.
“Haber asılsız olsaydı Ercan Özel yayından sonra çıkar açıklama yapar, iddiaları yalanlardı. Fakat kendisinden şu ana kadar bu yönde bir yanıt alamadık.” dedi. Özel’in görevden alındığını ve Büyükşehir Belediyespor’da görevlendirileceğini iddia eden Yeniyiğit ilginç bir iddiada daha bulundu.

“YENİŞEHİR’DEKİ BİR GAZETE BÜYÜKŞEHİR’E İŞ YAPAN FİRMALARDAN FİNANSE EDİLİYOR”

Bilginin kendisine Büyükşehir kaynaklı geldiğini ve Yenişehir Belediyesi ya da yerel kaynaklı olmadığını söyleyen Yeniyiğit, Yenişehir’deki bir gazetenin büyükşehir belediyesine iş yapan şirketlerden finanse edildiğini iddia etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YALNIZCA GÖREVDEN ALMA OLAYINI YALANLADI

Gelişmelerin ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özel Kalem Müdürü Ercan Özel’in görevden alındığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Özel’in işinin başında olduğunu belirten yazılı bir açıklama yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ercan Özel’in görevinden alındığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Başkan Altepe, Ercan Özel ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, konuyu kendisinin de basından öğrendiğini, ancak hem Özel’in görevden alındığı, hem de hakkındaki diğer iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Altepe, “Özel’in görevden alınması söz konusu değil. Özel Kalem Müdürümüz son 4,5 yıldır olduğu gibi bugün de görevinin başındadır” dedi. Pınar Yeniyiğit’in yazısında geçen diğer iddialardan ise söz edilmedi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa basınında Ercan Özel iddiası

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.