Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ilçemizde çeşitli törenlerle kutlandı. Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü nedeniyle Koç Ortaokulu Konferans Salonunda, Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen program büyük ilgi gördü.

 Programda okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İzleyenlerden büyük alkış alan ve Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sahnelediği Çanakkale konulu tiyatro gösterisinden sonra protokol üyeleri ve şehit aileleri Yenişehir Garnizon Komutanlığında öğle yemeği yediler.

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde 18 Mart 2017 Cumartesi günü ise Heykel Meydanında, Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. İki gün boyunca düzenlenen törenlere Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Burak Dural, Yenişehir Cumhuriyet Savcısı Cemal Kurt, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bülent Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, şehit aileleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan, program, İstiklal Marşının okunması ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başladı. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ersoy Akgün ve Kaymakam Suat Seyitoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından sergilenen "Çanakkale Geçilmez" adlı Oratoryo sergilendi.

Programı izleyenler, daha sonra yine Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim öğretmenleri Fatma Süeda Mahtav önderliğinde derslerde yaptıkları resimlerden hazırlamış oldukları resim sergisini gezdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.