Çarşı Esnafı İsyanlarda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Belediye Meydanı düzenleme çalışmalarının ağır aksak gitmesi çarşı esnafını çileden çıkartıyor.

   Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in Ramazan bayramına kadar çalışmaların tamamlanacağını belirttiğini dile getiren çarşı esnafı, ‘Ramazan bayramı geçti, kurban bayramı geçti ancak hala çalışmalar kaplumbağa hızı ile ilerliyor. Bu meydan neredeyse 10 yıldan bu yana kazılıp yapılıyor. 5 yıldan bu yana da kazılmasına rağmen yapılmadı. İnsanlar çamur yüzünden çarşıya gelemez oldu. İşlerimiz yıllardan bu yana sıkıntılı. Yağmur yağdığında su birikintileri ve çamur yüzünden, güneş çıktığında ayrı bir dert toz yüzünden insanlar artık çarşıyı unuttu. Yenişehir’in can damarı olan bu bölge maalesef artık öldü. Esnaf siftah bile yapamadan dükkanlarını kapatıyor ortak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çalışma yapılamaz. Bu kadar uzun süre hiçbir iş beklemez. Geçtiğimiz ay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geldi yeri inceledi bize söz verdi ama yine çalışmalar kaplumbağa hızı ile devam ediyor. Ne olacaksa olsun bir an önce bu bölge yapılsın ve insanlar artık çamurdan ve tozdan kurtulsun. Yenişehir için son derece önemli bir bölge burası. Belediye binası var ve gelen tüm konuklar buraya geliyor. Bu artık ayıptan da öte bir şey oldu’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Başkan Çelik Ne Demişti?

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ramazan ayının ilk günü meydandaki çalışmaları inceleyerek bayrama yetişeceği yönünde söz vermişti. Başkan Çelik, o dönem yaptığı açıklamada  ‘Hükümet Konağı, Saat Kule Meydanı ve Belediye Meydanında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Osmanlı’nın ilk başkenti olan ilçemize yakışır bir proje olacak. Yerler granit olacak ve araç trafiğine kapatılacak. Ancak araçların geçmesi için yine granitten ayrı bir yol yapılacak. Ancak araçlar bu meydana park yapamayacak. Yürüyüş yolu, araç giriş çıkışları için bir yol ve ışıklandırmaları ile tamamen bitecek ve bayramda vatandaşın kullanımına açılacak. Ayrıca güzel bir ağaçlandırma da yapılacak’ dedi.

   Projenin devamında İstiklal Caddesi, arasta içi ve ayakkabıcılar aralığında da çalışmalar yapılacak. Bu bölgeleri de kapalı çarşı gibi yapacağız. Öyle gelişigüzel tenteler olmayacak artık. Bu çalışmalarda bayramdan sonra devam edecek. Bütün olarak çalışmalar tamamlandığında gerçekten ilçemize yakışır bir hale gelecek. Bu bölgedeki esnafımız yıllardan bu yana çile çekiyor. Ancak çektikleri çileye değecek güzellikte bir çalışma olacak’ diye konuştu.  Haber: Harun Sak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çarşı Esnafı İsyanlarda
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.