Yenişehir Belediye Meclisi Muhtarlara Yardım Önerisini Ret Etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi geçen hafta yaptığı toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubunun bir önceki meclis toplantısında muhtarlara ayni destek verilmesi ile ilgili verdiği önergeyi görüştü. Bir önceki meclis toplantısında Plan- Bütçe Komisyonuna havale edilen önerge, komisyon tarafından oy çokluğu ile ret edildi.

Komisyonun ret kararı ile ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Ercan Özel, bu kararın yanlış bulduğunu olduğunu belitti ve Muhtarlarımızın bir nebze de olsa sıkıntılarını giderebilmek için elektrik, telefon, su, doğalgaz ve internet gibi sabit giderlerinin ayni yardım olarak Yenişehir Belediyesi tarafından karşılanması için verdiğimiz bu önergenin sizler tarafından kabul görmemesini, açıkçası hem biz meclis üyeleri hem de muhtarlarımız anlayabilmiş değil.” Dedi.

Komisyonun ret kararını değerlendiren Ercan Özel’in konuşması özetle şöyle:

Geçtiğimiz yıl, yeni yasa ile mahalleye dönüşen köylerimizden tam 1.153 adet tapu belediyemize devredildi. Bu binlerce dönüm tarlaya tekabül ediyor. Bunun yanında köy kahvelerini, araçları ve diğer gelir getirici unsurları hiç saymıyorum. Sadece Barcın Mahallemizden 300 dönüm tarla artık belediyemizin malı, yine Ayaz köyünden yüzlerce dönüm arazi Yenişehir Belediyesine devroldu. Siz bu binlerce dönüm araziyi icara veriyor, kahveleri kiraya veriyoruz hatta geçen ay satış kararı aldığımız gibi bu mülkleri teker teker satmaya başladınız ve buralardan ciddi gelirler elde ediyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki biz kamu görevi yapan muhtarların 30 – 35 TL tutan elektrik ve internet ücretlerini ödeyemeyiz. Bununla ilgili bütçemiz yok. Mahallelerden alınan malın mülkün gelirleri, bu cüzi harcamanın kat kat üstünde olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz aslında.

Eğer muhtarlarımız olmasa, siz mahallelerde ki ihtiyaçları sıkıntıları nasıl bileceksiniz onların çalıştığı gibi kim çalışıyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama köy tüzel kişiliğinden Yenişehir Belediyesine geçen muhtarlık binalarındaki elektrik ve su faturalarını muhtarlarımıza ödetiyorsunuz. Belediyeye ait binanın elektrik ve su gibi diğer abonelikleri de belediye üzerine yapılırsa sizin söylediğiniz bu bahanenin de önüne geçmiş oluyoruz.

Biz, bugün burada muhtarlarımızın huzurunda sizlerden şunu demenizi beklerdik. “Arkadaşlar evet haklısınız köylerden gelen gayrimenkulleri, icara vererek, kiralayarak ve satarak ciddi gelir elde ediyoruz ve daha da edeceğiz ama muhtarlara 400 TL biraz fazla şunu 200 TL yapalım. O zaman sıkıntı olmaz.”

Biz buna da razıyız ve ben eminim ki gecesini gündüzüne katan, 7/24 vatandaşlarımız çalışan muhtarlarımızda buna razı geleceklerdir. Sizden son isteğimiz Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Edebali’nin muhtarlarımıza verdiği değerin en azından yarısını sizde Yenişehir’de görev yapan ve bu muhtarlarımıza verin diyorum. Muhtarlarımıza ayda 200 TL ayni destek yapılmasını oylamaya sunmanızı Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu olarak talep ediyoruz.”

Özer’in bu konuşmasından sonra Belediye Başkanı Süleyman Çelik, önergeyi komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sundu. Oylamada, komisyonun kararını destekleyen AKP’li meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi. Böylece MHP grubu tarafından verilen muhtarlara ayni yardım önerisi ret edilmiş oldu.

Meclis gündeminin ikinci maddesi ise Belediyeye sözleşmeli olarak bir şehir plancısı alınmasıydı ve bu karar Meclis’ten oybirliği ile geçti.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Belediye Meclisi Muhtarlara Yardım Önerisini Ret Etti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.