CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil: Otomotiv test merkezi ne oldu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, iki yıl önce Yenişehir İlçesi’nde, kurulması kararlaştırılan Otomotiv Test Merkezi projesinin akıbetini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye sordu.

TBMM’ye verdiği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanıtlamasını istediği soru önergesinde “Otomotiv Test Merkezi projesin de gelinen son durum nedir?” diye soran İrgil, daha sonra  “İki yıl önce Bursa’nın Yenişehir İlçesinde kurulması kararlaştırılan Otomotiv Test Merkezi projesinin, 5 köyün kullandığı 2300 dönümlük arazi kamulaştırıldıktan sonra yanlış dönüm hesabı yapılması nedeniyle Otomotiv Test Merkezi projesinin aynı ilçenin daha büyük başka bir yerine taşınmasına karar verildi.” Diyerek süreci anlattıktan sonra şu soruları yöneltti.

  1. Otomotiv Test Merkezi Projesinde gelinen son durum nedir?
  2. 2016 yılı başında merkezinin temelinin kasım ayında atılacağı söylenmişken, 2016 yılı eylül ayında bu tarihin değiştirilerek bu yılın bahar ayında Otomotiv Test Merkezi’nin temelinin atılacağı ifade edildi. Bu sürecin uzamasının nedeni nedir?
  3. Arazi tahsislerinde bir anlaşmazlık var mıdır? Bu tahsislerde son durum nedir?
  4.  Kamulaştırma için şimdiye kadar ödenen miktar kaç TL’dir?

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil: Otomotiv test merkezi ne oldu?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.