CHP heyeti Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı illerde görülen tırtıl istilası Bursa’ya da sıçradı. Bursa’da bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte tırtıl istilası nedeniyle tarlaları zarar gören Yenişehirli çiftçileri ziyaret etti. Aygun iktidara seslenerek, “Kendi çiftçimize vermediğiniz destekleri gittiniz Rusya'dan, Ukrayna'dan ve değişik ülkelerin ithalatındaki o ülkelerde üretim yapan çiftçiler desteklediniz” dedi. CHP Bursa İl Başkanı Karaca da “AKP’nin Venezuela sevdası sürerken, çiftçilerimiz yüksek üretim maliyetlerinin pençesinde kıvranıyor” diye konuştu.

Karaca: “Bırakın Sudan’ı, Venezuela’yı, bizim geleceğimiz bu topraklarda”

İl Başkan Yardımcısı Cevat Asa, Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse’nin de katılımıyla Yenişehirli üreticileri ziyaret eden CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP’li Tarım Bakanı binlerce kilometre uzakta Venezuelalı çiftçilere boncuk dağıtırken, Bursa Yenişehir ovasındaki çiftçinin yüksek mazot, gübre ve ilaç maliyetinin yanı sıra çayır tırtılıyla da boğuşmak zorunda kaldığını belirterek şöyle dedi:

“Kısa bir süre önce Trakya'da görülen çayır tırtılı şu an Yenişehir ovasında da ayçiçeği üretimini olumsuz etkiliyor. Yıllardır Türk tarımını gözden çıkaran AKP’ye sesleniyoruz, giderayak son kötülüğü yapmayın. Bu sizin son yılınız ve çiftçiye son darbe vurmayın. Bugün Tekirdağ milletvekilimiz ve Yenişehir ilçe örgütümüzle birlikte Yenişehir ovasındayız. Buradan haykırıyoruz, AKP'ye son kez sesleniyorum, artık bırakın Sudan'ı, Venezuela'yı, ülkenin topraklarına dönün. Bizim geleceğimiz bu topraklarda.”

Çiftçinin feryadı: “Mazot pahalılığından tarlamızı bile süremedik”

Ziyaret sırasında konuşan çiftçi Şükrü Şen ise “Şimdi hayvancılıkla uğraşıyorduk, hayvancılığı da bitirdiler. Bugün 350 liraya bir çuval yem, saman balyası 40 lira, yonca balyası 80 lira, süt 7 buçuk lira. Bir gazoz parasına süt veriyorsun. Şimdi bak bu yerlerin aralarını süremedik mazot pahalılığından. Ot sardı tarlaları” ifadelerini kullandı.

Aygun: “Çiftçi yardım bekliyor, tarım bakanı fantezi peşinde”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise AKP’nin tarım politikalarını ve ithalata verdiği desteği yerli üreticiye vermemesine tepki gösterdi. Tarım Bakanlığı’nda liyakat sahibi kadro olmadığını vurgulayan Aygun, ayçiçeği taban fiyatıyla ilgili de şöyle konuştu:

Aygun: “ayçiçek taban fiyatını net 16 lira istiyoruz”

“Yine bakınız ayçiçek taban fiyatı bekleyenler var. Çukurova’da hasat devam ediyor ama ayçiçeği fiyatı yok. Buradan sesleniyoruz bizler ayçiçeği taban fiyatını net 16 lira istiyoruz ve desteğinin de en az 4 liraya çıkartılmasını bekliyoruz. Kaç yıldan beri ayçiçeği prim desteği artmıyor? Siz işte bu yıl pandemiden ders almadınız herhalde ve gelinen noktada gıdanın ne kadar önemli olduğu ortadayken siz kendi çiftçimize vermediniz, Toprak Mahsulleri Ofisleriyle Ayçiçeği yağı getirttiniz, yine buğday getirdiniz, kendi çiftçimize vermediğiniz destekleri gittiniz Rusya'dan, Ukrayna'dan ve değişik ülkelerin ithalatındaki o ülkelerde üretim yapan çiftçiler desteklediniz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP heyeti Yenişehir’de
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.