CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Cam İşçisi Boyun Eğmeyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, Grev yasağı kararına karşı, Şişecam’ın Yenişehir’de ki fabrikalarında eylemlerini sürdüren cam işçilerini ziyaret etti ve destek açıklaması yaptı. Açıklamada, "Uygulanan grev yasağı keyfi, işçilerin yürüttüğü mücadele meşrudur. CHP grev yasağına boyun eğmeyen işçilerin yanındadır" dedi.

Bir grup partili ile birlikte, Anadolu Cam ve Trakya Cam fabrikalarında eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret eden Sert, sonrasında basına yaptığı yazılı açıklamasında, AKP'nin Bakanlar Kurulu kararıyla Şişecem grevinin yasaklamasına karşın, fabrikalarda eylemlerini sürdüren cam işçisinin yürüttüğü mücadelenin, sadece grev yasağına karşı değil, aynı zamanda emek düşmanı siyasi iktidara karşı verilen bir mücadele olduğunu belirtti ve cam işçisine boyun eğdirilemeyeceğini söyledi.

Açıklama şöyle:

Cam işçilerinin başlayacağı grev, henüz grev uygulamaya konmadan Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.

Yasağa rağmen işçiler, fabrikalarda mücadeleyi sürdürüyor. Şişecam’a bağlı işletmelerin de içinde bulunduğu dokuz ayrı fabrikada yaklaşık altı bin işçi vardiyaları terk etmeyerek, üretimi durdurarak, yürüyüşler yaparak hükümetin grev hakkını gasp etme girişimine sessiz kalmıyor.

AKP, birkaç ay önce benzer bir Bakanlar Kurulu kararıyla metal işçilerinin grevini de yasaklamıştı. İşçilerin bu yasağa yanıtı “bakanlar kurulu kararını tanımıyoruz” olmuştu. Metal işçileri grev yasağına rağmen grevi sürdürerek kazandı.

AKP, patronların taleplerini karşılamak için canla başla çalışıyor. Kiralık işçilik yasalaştı. Bireysel emeklilik sistemine katılım zorunlu hale getirildi. İşkur, patronlar için ucuz ve esnek işgücü deposu yapıldı. Kamu kaynakları geniş teşvik olanakları ile patronların talanına açıldı. Kıdem tazminatının tasfiyesi için hazırlıklar hızlandı. Kazanım olarak işçilerin elinde kalan ne varsa patronların çıkarı için ortadan kaldırmaya kararlı bir iktidar var ülkenin başında.

AKP bir patron partisidir. Bu nedenle cam işçisinin yürüttüğü mücadele, sadece grev yasağına karşı değil, aynı zamanda emek düşmanı siyasi iktidara karşı verilen bir mücadeledir.

Gün, hakları için ayağa kalkan işçilerin yanında olma günüdür.

Cam işçisi haklıdır. Uygulanan grev yasağı keyfi, işçilerin yürüttüğü mücadele meşrudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Cam İşçisi Boyun Eğmeyecek
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.