CHP İlçe Başkanı Sert: “Kasaba panayırı esnafı vurdu”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, Yenişehir Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen Trabzon günleri etkinliğini eleştirdi. Ülkenin belli şehirlerinden getirildiği ifade edilen gıda ürünlerinin, doğal, hakiki, organik başlıkları altında, denetimsiz olarak satıldığını ve Yenişehir protokolünün de koşulsuz tam destek verdiklerini belirten Nejdet Sert, açılan stantların Trabzon ürünleriyle ilgisinin olmadığı, yapılan işin, belli şahıslara Pazar yaratmaktan ibaret olduğunu söyledi.

“Böylesi bir ticari faaliyete Kaymakam Seyitoğlu da dahil olmak üzere bütün Yenişehir protokolünün katılarak açılış yapmalarını, dualar eşliğinde Yenişehir’in en büyük sorununa çözüm getirilmiş edalarıyla poz vermelerini de anlamış değilim” diyen Sert, skandal olarak nitelediği, develer in ticari amaçlara alet edilmesini ve ücret karşılığında Yenişehir turu atmalarının da kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti ve “Asıl üzülmemiz gereken ise Kaymakam Seyitoğlu ile Belediye Başkanı Çelik’in bu develerin yanında poz vermeleridir. Bu görüntü, hatayı meşrulaştırma çabası olarak algılanmıştır ve üzücüdür.” dedi.

10 gün süreyle Yenişehir Saat kulesi meydanında düzenlenen etkinlikte yapılan hiçbir işin doğru olmadığını anlatan Sert, “Bu etkinlik Trabzonlular etkinliği değil. Trabzon’un deve ile ne alakası var. Kasaba panayırı anlaşışı içinde yapılmış bu organizasyonun elle tutulan hiçbir yanını ben göremedim. Ülkemizin birçok yerinden toplanmış ürünler ekmeğinden, baklavasına, peynirinden diğer süt ürünlerine kadar birçok ürün açık stantlarda satışa sunulmuş, hem insan hem çevre sağlığı göz ardı edilmiştir. Mali denetimin yapılmadığı, yazar kasa ya da fatura işlemlerinin olmadığı bir ortamda, Yenişehir’in en güzide yerinde birilerine yer tahsis etmekte neyin nesi?” diye soran Sert, Yenişehir belediyesinin verdiği bu hizmetten ne kadar gelir elde ettiğinin de açıklanması ve Yenişehir kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi.

Sert, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kasaba panayırının bir diğer zararı, siftah yapmadan dükkan kapatan Yenişehir esnafına oldu. Yenişehir’i yönetenler, kira, stopaj ödeyip vergi veren ve her türlü denetime uyan esnafını cezalandırmıştır. Her türlü denetimden uzak bir alan yaratılmış ve bu alana gelen kişiler 10 gün süreyle gönüllerinin istediği şekilde ürünlerini pazarlamıştır. Yenişehir’in yönetiminden sorumlu olanlar da ellerinden gelen desteği üst düzeyde vermekte bir sakınca görmemişlerdir. Durum budur ve bu durum, maalesef Yenişehir Esnaf Odası tarafından da görmezden gelinmiştir. Sonuç olarak olan esnafa olmuş, 10 gün süren kasaba panayırı sadece esnafı vurmuş, Trabzonlular derneği ile Yenişehir’i yönetenler de buna alet olmuştur.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP İlçe Başkanı Sert: “Kasaba panayırı esnafı vurdu”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.