Yangın Tatbikatları İlgi Gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KORAL SÖNDÜRME A.Ş. Yenişehir Yetkili Bayii Vedat Aşık tarafından organize edilen Yangın eğitimi ve yangın söndürme tatbikatı geçen hafta Bolacalar A.Ş. ile Fevzioğlu Petrolde yapıldı.

Bolacalar A.Ş’de yapılan eğitim semineri ile yangın tatbikatını 55 çalışan izledi. Çalışma sonrasında bir değerlendirme yapan Bolacalar A.Ş’de çevre mühendisi ve İş güvenlik uzmanı olarak görev yapan Buket Ayas, hem teorik eğitimin hem de sonrasında gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatının kendileri açısından önemli ve yararlı olduğunu ifade etti ve “Yenişehirli bir sorumlunun işin içinde olması bizlerin işini daha da kolaylaştırdı. Bugün gerçekleştirilen işi gördükten sonra bunun önemini bir kez daha anladık.” Dedi.

Fevzioğlu Petrol’de ise eğitim semineri ile yangın söndürme tatbikatını 10 kişi izledi. Burada da teorik eğitimin ardından çalışanlar söndürme cihazlarını test etme ve yangına müdahale etme fırsatı buldular. İşyeri sahibi ve işletme Müdürü Çetin Şen, eğitimin ve tatbikatın hem kendileri hem de çalışanları açısından büyük yarar sağladığını söyledi ve “çalışanlarımız yangına müdahaleyi hem teorik hem de pratik olarak gördüler. Yapılan tatbikatta çalışan tüm personele yangın anındaki ilk müdahalenin nasıl yapılacağı, Yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı anlatıldı Pratik olarak gösterildi.” Dedi.

KORAL SÖNDÜRME A.Ş. Yenişehir Yetkili Bayii Vedat Aşık ise yaptığı değerlendirmede yapılan işin önemine dikkat çekti ve şunları anlattı.

“6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler, işletmelerin ölçeğine ve çalıştırdığı personel sayısına bakmaksızın acil durum planı dahilinde temel yangın eğitimi almış kişi/kişilerin istihdam edilmesini ve diğer çalışanların da ayrıca eğitilmesini zorunlu kılıyor. Bizler, firma olarak yasa ve yönetmeliklere olan yükümlülükleri değerlendirir, firmalara en küçük detayına kadar hizmeti ve süreci raporlandırırız. Eğitimler kadrolu, sertifikalı uzmanlarımızın gözetiminde verilir. Eğitim süreci içinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı da ayrıca müdahil olabilir ve teorik bilgilerin yanı sıra yasa ve yönetmelikten gelen yükümlülükleri öğretir.”

Yenişehir’de iki işletmede gerçekleştirilen eğitim ve yangın söndürme tatbikatların söz konusu yasa ve yönetmelikleri uygun olarak gerçekleştirildiğini belirten Aşık, “ Yıllardır daha amatör ölçülerde yaptığımız bu işi bir süredir tam teşekküllü olarak yapmaya başladık. Yenişehir’ de sorumluğunu aldığımız bu işi yaparken hem bayiliğini yaptığımız ürünün kalitesine hem de her türden belge ve bilgiyle bu işi Yenişehir’ de takip edeceğimize olan güvenimiz tamdır. Hemşerilerimize hak ettikleri hizmeti kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde vermeye başladık. Bugün burada yapılan tatbikatlar ve eğitim seminerleri bir başlangıç olarak görüyor ve yararlı olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yangın Tatbikatları İlgi Gördü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.