Yenişehir Belediyesi Satmaya Başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi, geçen hafta gerçekleştirdiği Ocak Ayı ikinci oturumunda, tarla, arsa ve dükkândan oluşan 19 parça Belediye taşınmazı için satış kararı aldı. "ilçemizde Büyükşehir 'in yapacağı yatırımlar için para desteği gerekli" gerekçesiyle alınan satış kararına Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel tepki gösterdi.

Özel, Meclis toplantısından sonra yaptığı açıklamada, kararın kendisini çok üzdüğünü belirtti ve Bu durumun, önümüzdeki yıllarda ilçemiz için tarifi imkansız sorunlara sebep olacağının altını çizdi.

Satış kararı alınan taşınmazların çoğunluğunun 2014 yılında yürürlüğe giren yeni Büyükşehir Yasası sonrası Köy Tüzel kişiliklerinden belediyeye geçen yerler olduğunu, bunun ise ayrı bir sorun teşkil ettiğini anlatan Özel, Belediye yönetiminin gösterdiği satış gerekçelerinin, içinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini söyledi.

Özel’in Açıklaması Şöyle:

İlçe yönetiminde sorumluluk alan yönetim erkleri en kolay ve basit olan belediye bünyesindeki gayrimenkullerini satma yolunu tercih etmeden, kaynak ortaya çıkarma yol ve yöntemini bularak hizmet etme maharet ve şeklini göstermelidirler.

İlçe belediyeleri için gelir getirici onlarca yöntem ve yeni kaynak oluşturmak için çözümler varken, elimizde ki mülklerin satışını yapmak çaresizliğimizin en belirgin göstergesidir.

Arsa, tarla ve dükkan olmak üzere, 19 taşınmaz satışı için, AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile başkanlığa satış için onay verildi. Bir belediye şartları ne olursa olsun elindeki, ileriki yıllarda daha da değerlenecek olan mülkleri borç kapatmak için satmamalıdır.

Büyükşehir belediye başkanı sayın Alinur Aktaş, 2032 yılına kadar borç kapatmaktan, yatırıma kaynak kalmayacağını açıklamasından sonra, Yenişehir Belediyesinin düşürüldüğü durum bizleri oldukça üzmüştür. Belediyenin kaynak bulmadaki basiretsizliği bugünkü durumu hasıl kılmıştır. Belediye yönetimindeki öngörüsüzlük, Yenişehir'i boğmuştur

Satılan Araziler Havaalanı Ve Oto Test Merkezi Civarında

Gayrimenkullerin satışlarından sonra Büyükşehir'in yatırımlara hız vereceği iddialarını da eleştiren Özel "Her ne kadar Büyükşehir Belediyesi borç sarmalı içersinde de olsa, Yenişehir'e kazandıracağı yatırımlar için, Yenişehir Belediyesine ait mülklerin satışına ihtiyacı yoktur. Artı, Köy Tüzel Kişiliklerinden ilçemize kazandırılan mallar için taraflar arasında taahhütnameler var. Satış işlemi o malların gerçek sahipleri tarafından dava konusu olabilir! Şimdi susarsak, ne zaman konuşacağız? Satılan araziler Havaalanı ve Oto Test Merkezi civarında. Stratejik konuma sahip bölgedeler bu yerler satılmamalıdır.

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Rize, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Kocaeli, Şanlıurfa ve daha sayamayacağım birçok il'e kredi ile borç alarak meydan yaptı. Trabzon, Konya, Şanlıurfa, Eskişehir şehir statlarını TOKİ'ye yaptırırken Bursa Büyükşehir, Timsah Arena'yı kendisi yapmaya çalıştı. Normalde 150 ila 200 milyon arası tamamlanacak bir yatırım şuan 500 milyon harcama yapılmasına rağmen hala tamamlanamadı.

Yenişehir'de Akdere'de, Yolören'de sorunlar diz boyu iken, Yıldırım'da, Süleymaniye'de, Aydoğdu'da insanlar hala çeşmeden içme suyu içemiyorken, O insanların gözünün içine baka baka senin o mülkleri satman gelecekte tarifi imkansız sorunlara sebep olacaktır.

Kaynak Bulamıyorsanız Yardımcı Olurum

Eğer belediyemiz bütçesine yeni kaynaklar oluşturma ve gelirleri arttırma konusunda, ne yapacağınızı bilmiyorsanız, ilçem adına yapmanız gerekenler konusunda her zaman sizlere destek olmaya hazırım.

Bu şekilde yanlış hareketlere devam edilecek olunursa, birkaç yıl sonra Yenişehir Belediyesinin elinde bir tane bile gayrimenkul kalacağını sanmıyorum.

Yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini özellikle tavsiye ediyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Belediyesi Satmaya Başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.