CHP’li Eski Vekiller “Hayır” İçin Geldi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Örgütü’nün, 16 Nisan günü yapılacak olan referandum ile ilgili hazırladığı çalışma takvimi hız kesmeden sürüyor. CHP geçen hafta üç eski vekilini ağırladı. İlçe örgütünün sürdürdüğü Hayır kampanyasına destek vermek üzere Yenişehir’e gelen Eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlarından Turhan Tayan’ı parti lokalinde İlçe Başkanı Nejdet Sert ve partililer karşıladı. Tayan’ı karşılayanlar arasında Doğru yol partisi Yenişehir ilçe Başkanlarından Nurettin Çığırdan da vardı.

Turhan Tayan’ın bundan sonraki adresi Söylemiş ve Subaşı mahalleleri oldu. Her iki mahallede büyük bir ilgiyle izlenen Tayan, kendisinin aktif siyaseti bıraktığı halde bu akşam burada olmak istediğini söyledi ve 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili olarak “Bu akşam burada sizlere anlatmaya geldiğim konunun siyasetle bir ilgilisi yok. Bu mesele bir rejim meselesi, bu mesele ülke meselesi. Benim gelip sizlerle konuşmamın nedeni de vicdani sorumluluk.” dedi. Her iki mahallede de neden hayır denmesi gerektiğini ayrıntılı olarak anlatan Tayan, gördüğü ilgiden memnun ayrıldı.

CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert, Hayır ı anlatmaya çalıştıklarını, bunun için gece gündüz vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve bu çabalarının aralıksız süreceğini söyledi. “

Esnafla buluşuyoruz, tüm mahallerde vatandaşla dertleşiyoruz, kabul ettirilmeye çalışılan Anayasa değişikliğine itirazımızı anlatıyoruz. Aldığımız olumlu tepkiler motivasyonumuzu artırıyor. Bu hafta üç eski milletvekilimizi ağırladık. Birlikte planladığımız programlarda vatandaşlarla buluştuk. Bu çabalarımız referandum gününe kadar sürecek ve inanıyorum ki sonuç alacağız” diye konuşan Sert, referandum sonucu ile ilgili olarak da “Hiç şüphem yok, Hayır çıkacak, vatandaşlar bu konunun partiler üstü, siyaset ötesi bir mesele olduğunun net olarak biliyor”  dedi.

İlhan Demiröz Hayır İçin Geldi

CHP Yenişehir İlçe Örgütünün geçen haftaki ikinci konuğu, CHP’nin Geçmiş dönem Milletvekillerinden İlhan Demiröz oldu. İlçe lokalinde basın açıklaması yapan ve partililerle sohbet eden Demiröz, Yenişehir Muhtarlar Derneği ile Yenişehir Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

 Şehir merkezinde esnafla sohbet eden İlhan Demiröz’ün akşamki programında Toprakocak ve Kavaklı köyleri vardı. Her iki köyde de ilgiyle karşılanan Demiröz, buralarda 16 Nisan referandumunda evet demenin getireceği sonuçları anlattı. Vatandaşların ilgiyle izlediği Demiröz, gittiği her yerde olduğu gibi Yenişehir’de de hayır çıkacağına olan inancını ifade etti.

Kemal Demirel Çelebi’de konuştu

CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan referandum kampanyasına destek vermek üzere geçen hafta Yenişehir’e gelen bir diğer isim CHP önceki dönem milletvekillerinden Kemal Demirel oldu.

Çelebi’de ilgiyle karşılanan Kemal Demirel, “çiftçimizle dertleşmeye geldik. Gencimizle yaşlımızla el sıkışmaya geldik. Sizlerle 16 Nisan’da yapılacak referandumu konuşmaya geldik” diyerek başladığı konuşmasını, referandumda oylanacak olan18 maddeyi anlattı ve neden hayır dediğini, evet demenin ne anlama geldiğini örneklerle ifade etti.

Kemal Demirel son olarak da bu çabalarının, Yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, sıkılmadan vatandaşımıza dayatılan cevabı olmayan anayasa metnini anlatmaya devam edeceklerin söyledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Eski Vekiller “Hayır” İçin Geldi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.