Cingil, Camide Evet Propagandasını Yargıya Taşıdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil, İstanbul Ümraniye’deki Modoko Camii’nin imamı Hüseyin Güleç’in camide ‘başkanlığa evet’ propagandası yapmasını yargıya taşıdı.

Ortaya çıkan bir ses kaydında; Ümraniye Modoko Camii imamı Hüseyin Güleç, verdiği cuma vaazında yeni anayasaya hayır diyenleri hainlikle suçlayarak ‘evet’ propagandası yapmış, bunun üzerine cami cemaatinden tepki görmüştü. Diyanet İşleri’nin hakkında soruşturma başlattığı imam Güleç’in yaşanan bu olay üzerine emekli olduğu ortaya çıkmıştı.

Cingil konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkenin Bitirilmesine, Cumhuriyet’in Yok Edilmesine,                      Milli Egemenliğin Sonlandırılmasına, Tek Kişiye Akla Gelebilecek Tüm Yetkilerin Verilmesine Karşı Hayır Diyen Vicdanlı Bir Vatandaş olarak, Hayır diyenlere Vatan Haini, Katiller gibi hakaret, iftira ve tehdit ve tahrik cümleleri ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden Ümraniye Modoko Cami İmamı hakkında suç duyurusunda bulundum.” Dedi.

Açıklama Şöyle:

Ülkemiz Anayasa değişikliği adı altında bölünmeye sürükleyen, rejimi değiştirme, milli iradeyi yok etme amacında olan; demokrasinin olmadığı, özgürlüklerin askıya alındığı, akla gelebilecek tüm yetkilerin bir fani olan tek bir kişiye verilmesini öngören bir Anayasa değişikliğinin halkın, bizlerin önüne koyulduğu önemli bir süreçtedir.

 Halkımız yine bir bataklığa sokulmak istenmektedir. Ülkesini, vatanını sevenler, halk egemenliğinin sonlanmasını istemeyenler, milli iradeyi savunanlar, gelecekte olacakları görenler bu değişikliğe haklı olarak HAYIR diyeceklerini beyan etmektedirler.

 Ben de ülkesini, halkını her şeyden çok seven bir birey olarak, milli egemenliği yok sayan, hukuktan, anayasacılıktan uzak bu anayasa’ya hayır demekteyim.

 Buna karşılık, Şüpheli ve Şüpheli gibiler ise Hayır diyenlere fiziksel, psikolojik şiddet ve linç uygulamakla birlikte, gün geçtikçe her alandan tehdit ve tahrikler artmakta, bu suç eylemleri hukuki makamlardan çekinilmeksizin yüksek sesle dile getirilmektedir.

 Burada amaç sırf evet çıksın, sırf birilerinin iktidarı, malı, mülkü artsın, yetkisi artsın diye, halkın bir yarısını diğer yarısına karşı salma, saldırtma eylemi hiç çekinilmeden yapılmaktadır.

Hiçbir dinde, vatandaşlara iftira atılmaz, hakaret edilmez, tehdit edilmez, tahrik edilmez ve dünyada hiçbir dinde, din adamları görevlerini suiistimal ederek, vergilerle geçindiği mesleğine bu denli ihanet edemez.

Dünyanın hiçbir dininde, ibadethane, minber, hutbe aşağılık bir komploya, çirkin bir kampanyaya alet edilmez. Şüpheli, şahsım ve şahsım gibi milyonlara bir din adamına yakışmayacak şekilde iftiralar ve hakaretlerde bulunmuş, dahası insanların en hassas olduğu bir anda, Müslümanlar için son derece önemli olan Cuma Hutbesinde halkı birbirine, Evet diyenler ve Hayır diyenler diye kışkırtmış, tahrik etmiş ve ayrıca da gururla ve onurla Hayır diyen, ileriki zamanlarda 82 Anayasasına Hayır diyen Babam gibi çocuklarıma ve torunlarıma anlatacağım bu şerefe karşılık, şahsım ve tüm Hayır diyenler hedef gösterilmiştir.

Anılan bu hutbeyi okuyan, camiye gelen vatandaşları ayıran, kışkırtan hakaret eden ve bir din görevlisi olarak din hizmetini kötüye kullanan şahıs SUÇ İŞLEMİŞTİR.

 Anılan sebeplerle, TCK Md. 125, 216, 219, 267 ve sair maddeleri ihlal eden Şüpheli hakkında İddianame düzenlenerek Kamu Adına cezalandırılması talep edilmiştir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cingil, Camide Evet Propagandasını Yargıya Taşıdı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.