Davut Aydın’dan jet yanıt!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta Yenişehir Belediyesi’nin toplam borcunun 104 milyon 708 bin 634 lira 83 kuruş olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ercan Özel’e, önceki Başkan Davut Aydın’dan jet yanıt geldi. Aydın, Şimdi biz de yapılan bu açıklamaların neresini düzeltelim? Diyerek başladığı konuşmasında sözü edilen borçların içine vadeli ve taksitlendirilmiş borçların da katıldığını söyledi.

Borç tutarının 31 Mart 2024 tarihi itibariyle; 62.251.796,67 lira olduğunu belirten Aydın, “Belediyemizin alacağı dökümü ekte olan gelir kalemleri toplamı: 42.934.540,00 ile Banka hesaplarında 1.449.600,67 nakit mevcuttur. Belediyemizin Toplam Borcundan Alacak Gelirler ve Bankadaki nakit düşüldüğünde kalan Toplam Borç: 16.418.055,33 TL ‘dir.” Dedi.

Açıklama özetle şöyle:

Çeşitli mecralarda iddia edilen

Yenişehir Belediyesi Personel Hizmetleri Ltd.Şti’deki borç diye yazılan 24.020.538,28 TL(Vergi ve SGK Borcu)  aslında İştiraklere Borçlar diye yazılan 27.937.914,68 TL’nin içindedir. 3.917.376,40 TL şirketin kârıdır aslında. (Kısacası bu borç belediye personelimizin SSK ve Vergi Dairesine Belediye Şirketimiz üzerinden ödenmesi gereken borçtur.  Hem Belediye hem de şirket üzerinde aynı borç gösterilmiştir.)

  • YESAŞ Ekmek San. ve Tic. AŞ’de personel maaş borçları olarak belirtilen 1.730.297,55 TL Nisan ayında ödenmesi gereken maaşlardır.
  • YESAŞ‘ta geçmişten beri Un alımları senet karşılığı alınmaktadır.(Alacak unumuz var senet karşılığında.)

 

  • 31 Mart 2024 Tarihi İtibariyle Ne Belediye Şirketlerinde Ne De Yesaş’ta Hiçbir Personelimizin Alacağı Yoktur. Maaşlar, Mesailer Ve İkramiyeler Günü Gününe Ödenmiştir.

 

  • Belediyemize alınan 59 çalışma arkadaşımız ile ilgili olarak da 5 ay 29 günlük olmak üzere bahar ve yaz aylarında iş yoğunluğu nedenleriyle her yıl alınmaktadır. (Eğer Belediyemize yük olarak ve ihtiyaç fazlası olarak görülüyorsa kıdem tazminatı ödemeden yeni yönetim isterse bu çalışanların görevine son verebilir. Dolayısıyla bu çalışan arkadaşlarımızın Belediyeye yük olarak gösterilmesi bir algıdan başka bir şey değildir.)

Mevzuat belediyelerin gerçekleşen bütçelerinin personel giderleri için %40’nı aşamaz der. 31 Mart 2024 itibariyle %40’ı aşmış değiliz. Biz yapılan her denetimde bunun altında kalarak bunu başardık; %47 bir bilgisizlik ve algı çalışmasıdır. Buna dikkat ederek bazı arkadaşlarımızı 2 ay, bazılarını 3 ay, bazılarını ise 5 ay 29 günlük işe aldık. Kadrolu alamadık.

Çamur at izi kalsın anlayışıyla bu işler yapılmaz. Devletin makamı ağlama makamı değil sorunları çözme ve çözüm üretme makamıdır. Beş yıl boyunca hizmet üretmemenin bahanesi olarak “borçlu belediye devraldım” algısına sığınarak Belediyeye ait taşınmazın satışına zemin hazırlığı yaptırmayacağız. Gerçi mesleğiniz icabı satış da yapabilirsiniz! Çiçekçi dükkanı da açabilirsiniz! Bu işlerde mâhir olduğunuz herkesin malumudur.

Belediyenin görevi kâr etmek değil hizmet etmektir. Belediyeye ait tesislerimizde en uygun fiyatla Yenişehir halkımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Tüm Belediye tesislerimizden ücretsiz yararlandırdığımız gençlerimiz en büyük kazancımızdır.

Makam aracı belediyenin değil OSB’nin aracıdır. OSB’ye ait Makam aracı satılarak Belediyeye herhangi bir katkıda bulunulamaz. Önce kullandığı aracın nereye ait olduğunu öğrensin.

Kıymetli Hemşehrilerim;

Ayrıca 5 yıl görevimiz boyunca yaptığımız hizmetler haricinde Belediyemize:

  • 04.2019- 31.01.2024 tarihleri arasında 1.091.524.156 TL (Bir Milyar Doksan Bir Milyon Beş Yüz Yirmi Dört Bin Yüz Elli Altı Türk Lirası) değerinde yatırım yapılmıştır.
  • 22 adet taşınmaz satın alınmış (Cihadiye Yolundaki TEDAŞ ait alan, İznik Yolundaki Türk Şeker’ait alan, Ulucamii yanında otopark alanı başta olmak üzere alınan bu yerlerin 2023 tahmini değer 70 milyon değerinde)
  • 5 çöp kamyonu ,
  • 2 Süpürge ,
  • 1 Mobil Yıkama Aracı ,
  • 1 Minibüs
  • 1 Yaprak Toplama Makinesi
  • 1 Kaldırım Süpürme Aracı kazandırılmıştır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Davut Aydın’dan jet yanıt!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.