Dilimizi ve Kültürümüzü Kirletenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trip Atmak

Bana trip atma, trip yapma, tribe girme cancağızım! Türkçesini de söyleyeyim: Bana surat asma; çünkü yorgunum, yoksulum, hastayım, ziyan oldum. İrademle ve inadımla ayakta duruyorum.

Anladım, sen ilgi arsızısın, beklentilerin farklı ve çok yüksek. İletişim özürlüsün. Kendini çok özel çok önemli görüyorsun. Hep senin taleplerin doğrultusunda hareket etmemi istiyorsun.

Bana trip atma cancağızım! Beni kendinden iyice uzaklaştırma. Bu imalı bakışlarını, afralarını tafralarını, kaş çatmalarını ve şişinmelerini kaldıracak durumda değilim.

Beni sinir etme, benim şalterlerimi attırma! Derdin neyse açıkça söyle. Benimle iletişim kur, kendini ifade et. Sinir bozucu hareketler yapma, bencillik yapma, bana tavır alma.

“Neyin var?” diyorum. “Yok, bir şey!” diyorsun. “Hasta mısın?” diyorum “Ne alaka!”

Diyorsun. Peki, senin derdin ne? Neden böyle tuhaf davranıyorsun? Neden kapris yapıyorsun?

Neden beni protesto ediyorsun? Kadın cinayetlerini, hırsızlıkları, adaletsizlikleri, zamları, zulümleri, hayat pahalılığını, yetim hakkı yiyenleri, yargısız infaz edenleri, din sömürücülerini protesto etsene!

Kaldır şu kıçını da toplumda olup bitenlere şöyle bir bak. İnsanlar barut fıçısı gibi, dinamit gibi, çaresiz, mutsuz ve öfkeli.

Hayat, magazin programları gibi değil, pembe diziler gibi değil, her gün yeni bir petrol kuyusu bulan yandaşların anlattığı gibi değil.

Ben de sana göre değilim.

*

Herıld yani

İngilizce- Türkçe karışımı iğrenç bir yanıt verme sözü. Seksenli ve doksanlı yıllarda, özellikle ergen kızlar tarafından çok kullanılırdı. Bir süre sonra çocukların da ağzına yapıştı.

“Tabii ki, herhalde” anlamlarında kullanılan bu kirletici sözün “e herıld yani” versiyonu da var.

Bu versiyonunu, bir ergen ağzında sakızla söylediği zaman fenalık geçirmenize neden olur.

Dilimizin kirlenmesi bu tür uyduruk sözlerle başladı. Umarım nesli tükenmiştir

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilimizi ve Kültürümüzü Kirletenler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.