Dünya Devi ’ne Dev tazminat Davası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Devi Şişecam Holding, Hulusi Yağ hakkında “Patent Gaspı” suçlamamasıyla açtığı davayı kaybedince davacı iken davalı oldu. Hulusi Yağ rekor bir tazminat talebiyle dava açtı. Yağ, Şişecam’dan 2,2 milyar(2,2 katrilyon) maddi ve manevi tazminat istiyor.

Düzcam Gurubunun bir fabrikası olan Trakya Yenişehir Cam Fabrikası, şirketten üç yıl önce emekli olan gazetemiz köşe yazarı Hulusi Yağ hakkında “Patent Gaspı” suçlamamasıyla açtığı davayı kaybetti. Dünya Dev’i (!) sert kayaya çarptı. Mahkeme Şişecam’ın Hulusi Yağ hakkındaki suçlamaları reddetti. Ayrıca, asıl gaspın Şişecam tarafından yapıldığı da duruşma tutanaklarında yer aldı.

Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız Hulusi YAĞ kısaca “tazminat davası açmak ve hakkımı aramak zorunda bırakıldım” dedi.

Tazminatın amacının ekonomik ya da psikolojik çöküntüsünün telafisi olmadığını belirten Hulusi YAĞ “bu tip yönetimlerde caydırıcılık etkisinin ancak bu şekilde yaratılacağını” bu yüzden de çok yüksek rakamlı tazminat talebinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Hulusi Yağ, yüksek rakamlı maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmasına nedeni olarak da, Şirketin, gerçek dışı beyan ve ağır suçlama ile “Patent Gaspı” iddiasıyla hakkında dava açmasını, Patent başvurumu bilmesine rağmen projeden adının silinerek yapım ihalesine çıkılmasını ve son olarak da SPK’ya kayıtlı borsada işlem gören firmayı zarara uğratıp kamunun hakkını koruyamamasını neden gösterdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Devi ’ne Dev tazminat Davası

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.