Dünya Engelliler Günü kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ve Özel Yenişehir Rehabilitasyon merkezinin ortak hazırladığı programla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Derviş Eroğlu Bulvarından Atatürk anıtına kadar bir yürüyüş düzenlendi.  Aynı günün gecesinde de Han Düğün Salonunda tamamı engelli öğrencilerden oluşan bir program düzenlendi.

Burada ki etkinlikte konuşan Yenişehir Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Hortum, merkez olarak Yenişehir’deki engelli bireylerin hayata kazandırılması için çaba harcadıklarını belirterek, ‘Fırsat verildiğinde bu kardeşlerimizin neler yapabileceğini biraz sonra göreceksiniz. Ben etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

   Daha sonra konuşan Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak ise konuşmasında, bir engelli tarafından yazılmış metni okudu.

Etkinlikte ayrıca Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği’nin her yıl seçtiği yılın annesi, yılın babası ve yılın engellisine ödülleri verildi.

Buna göre yılın engellisi seçilen Muhammed Aydın’a hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, yılın babası olan Turgay Çiçek’e hediyelerini CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse ve Belediye Başkan adayı Hasan Kocatürk, yılın annesi Nuray Akyüz’e hediyelerini AK Parti Belediye Başkan aday adayları Ercan Özel ve Süleyman Çelik verdi.

Programda daha sonra Özel Yenişehir Rehabilitasyon merkezi öğrencileri kendi hazırladıkları şiir, parodi ve oyunları sergilediler.

Etkinliğe katılan konuklar gecenin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Gerçekten fırsat verildiğinde bu güzel kardeşlerimizin neler yapabileceklerini gördük. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. Bu gece sayesinde hayata bakışımız değişti. Bundan sonra bu güzel kardeşlerimize bakışımız değişecek. Bu geceyi bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyoruz ‘ dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Engelliler Günü kutlandı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.