Ehliyetsiz Motosiklet kullanıcılarına müjde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile sürücü kurslarının işbirliği ile açılacak olan kurslar sayesinde yaklaşık maliyeti 500 TL olan A2 ehliyetini 200 TL karşılığında almak mümkün olacak. Ehliyet almaya hak kazanan vatandaşlara ayrıca 25 TL değerinde bir motosiklet kaskı hediye edilecek.

Trafiğe eğitimli ve bilinçli sürücüler kazandırılarak trafik kazalarında can ve mal kaybı minimum seviyeye indirilmesi amacıyla yapılan çalışma ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

İlçemiz tarım bölgesi ve düz bir ovada kurulu olması sebebiyle diğer il ve ilçelere nazaran motosiklet kullanım oranı oldukça fazladır. İlçemizde motosiklet türü araçların diğer kayıtlı araçlara oranı %18 olmasına rağmen trafik kazalarında bu oran %60 civarına çıkmaktadır. Bu demek oluyor ki; motosiklet kullanan ortalama her iki kişiden birinin yeterli eğitim almadığı için trafik kazasına sebep olduğu anlaşılmaktadır.

 Motosiklet kullanımı diğer araçlara göre daha zevkli heyecanlı olmakla birlikte trafik kazalarında tam tersi olmakta, Kaza neticesinde yaralanmalar hatta ölümler çok daha fazla olmaktadır.  Bu sebeple motosiklet sürücülerini eğitmek ve kurallara uymalarını sağlamak amacıyla Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sürücü kursları arasında işbirliği yapılarak 500 TL olan A2 sürücü belgesini cüzi bir miktar olan 200 TL olarak verilmesi ve sürücü belgesi almaya hak kazanan sürücülere ek olarak değeri 25 TL olan motosiklet kaskı hediye edilerek vatandaşlarımıza uygun maliyetle sürücü belgesine sahip olmaları sağlanacaktır. Bu sayede trafiğe eğitimli ve bilinçli sürücüler kazandırılarak trafik kazalarında can ve mal kaybı minimum seviyeye indirilmesi amaçlanmıştır. Dünyada en kıymetli şey insan hayatıdır bu yüzden Motosiklet kullanan herkesin düzenli bir eğitimden geçerek ehliyet almalarını bunun sonucunda da kazaların ve can kayıplarının önlenebilmesi ve trafik cezasına maruz kalmamaları için herkesi üçte bir fiyatına sürücü belgesi almaya davet ediyoruz.

“Unutmayalım ki giden geri gelmiyor”.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ehliyetsiz Motosiklet kullanıcılarına müjde

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.