CHP’li Vekilden Zor Sorular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, sanayi bakanına otomotiv test merkezini sordu. Yüksek hızlı tren projesini hatırlattı. “Göreve geldiklerinde proje çöplüğünden bahsedenler şimdi çöp dağları oluşturdular. Merak ediyorlarsa çürümeye yüz tutan Bursa-Ankara yüksek hızlı tren projesi ile otomotiv test merkezi’nin ne olduğunu bir baksınlar.” Dedi.

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2019 yılı bütçesinde sanayicilerin 2013 yılından bu yana temelinin atılmasını beklediği Otomotiv Test Merkezi’ni, çürümeye yüz tutan hızlı treni gündeme getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yapımına Yenişehir’de karar verilen Otomotiv Test Merkezi’nin ne zaman faaliyete geçeceğini sordu. Ancak Bakan’dan beklediği yanıtı alamadı.

2002’Den bu yana iktidarda olan AKP’nin ilk yıllarda Türkiye’yi proje çöplüğü olarak nitelediğini hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşlerini şu sözlerle noktaladı:

“Bugün çöplüğün de ötesinde dağ hâline geldi bu projeler. Bunlardan örnek vermek gerekirse, Bursa Yenişehir’de 2013’te yapılması gereken oto test merkezi hâlâ yapılabilmiş değil, hiçbir adım atılabilmiş değil. Temeli 2012’de atılan 2016 yılında bitirileceği vaat edilen Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi neredeyse çürümeye yüz tuttu. Bunun gibi birçok proje var. Maalesef Bursa da bu konuda çok mağdur.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Vekilden Zor Sorular
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.